5 ideeën voor water in de tuin

5 ideeën voor water in de tuin

minuten lezen

Een waterelement is een verrijking voor iedere tuin. Het licht dat reflecteert, het rustgevende geluid van stromend water, de dieren die erop af komen, etc. Je kan breed uitpakken met een enorme vijver, maar iets eenvoudigs als een mooie kom gevuld met water kan een al een enorme impact hebben. In dit blog geven we je een aantal ideeën ter inspiratie.

Waterschaal

Een waterschaal of waterkom met water kun je overal in de tuin neerzetten. Het geeft meer licht aan een donker hoekje in je tuin of zet hem centraal, want het is prachtig om naar te kijken. Ook zullen de vogels je dankbaar zijn voor het beetje water in de tuin. Lekker om in te badderen en om uit te drinken. Je hebt waterschalen in heel veel soorten en maten. Van stenen waterschalen tot waterschalen van cortenstaal.

Tuinvijvers

Een echte vijver is een aanwinst voor elke tuin. Je hebt ze in kleine en grote formaten. Je kan kiezen voor een natuurlijke vijver met zachte lijnen en veel planten of juist voor een vijver met duidelijke lijnen. Ook maakt het veel uit welke vijverrand je neemt. Je kan de vijverrand laten wegvallen tussen de planten of juist duidelijk naar voren laten komen met robuuste natuurstenen. Waterplanten en een mooie fontein mogen natuurlijk niet ontbreken. Je kan ook een vijver laten maken van polyester. Kies voor een maatwerk polyester plantenbak en selecteer bij de gewenste maat gebruikstoepassing: 'vijvertoepassing'. De plantenbak wordt dan bestand gemaakt tegen de waterdruk. Deze polyester vijver is vorstbestendig en kun je het hele jaar buiten laten staan.

Watertafel

Met een watertafel van cortenstaal creëer geef je direct meer sfeer aan de tuin. De watertafels zijn niet alleen mooi om te zien maar ook heel geschikt om structuur te geven aan je tuin. Plaats een of twee watertafels bijvoorbeeld als overgang tussen het terras en de rest van de tuin of gebruik ze om lengte te geven aan je tuin. De ronde watertafel plaats je op het terras of in de border tussen de planten. De watertafels worden geleverd met pomp en LED verlichting. Zo kun je optimaal genieten van dit mooie waterelement in je tuin. Ook ’s avonds als het donker is.

Waterval

Creëer je eigen waterval in de tuin met de kant-en-klare cortenstalen muur. De muur is hol van binnen en is geschikt voor het bevestigen van verlichting en een waterval. De roestbruine kleur van het staal steekt mooi af tegen het groen van bijvoorbeeld achilleas, stipa, echinops en pennisetums. De muur kun je gebruiken als afscheiding met de buren of als achtergrond van een border met planten. Mooi in combinatie met een kant-en-klare haag.

Laat het water je tuin inlopen

Voorkom dat het regenwater rechtstreeks van je dak het riool in loopt door de regenpijp af te koppelen. Dit doe je door een stuk uit de regenpijp te zagen. De buis die in de grond achterblijft sluit je met een deksel af. Maak een bocht aan de onderkant van de regenpijp zodat het water richting een plek met mooie kiezels of een kleine wadi kan lopen.

 

Tip: Muggen komen maar al te graag op water af. Vanaf het uitkomen doen muggenlarven er ongeveer 10 dagen over om volwassen te worden. Als je het water in een kom of watertafel om de 10 dagen ververst houd je muggen op afstand.

Delen
  • 0
Vergelijk productenVerwijder alle producten
    U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Categorieën
Alle plantenbakkenVierkante plantenbakRechthoekige plantenbakRonde plantenbakMaatwerk plantenbakBorderrandenOverige productenInformatie en tipsMerkenOver onsBlogKlantenserviceMijn account