Cortenstaal tuin

Je ziet het steeds vaker in de tuinen van Nederland en België: de roestige tuinaccessoires. Maar wat is de roestige materiaalsoort cortenstaal nu precies en welke mogelijkheden zijn er om de warme kleuren van cortenstaal terug te laten komen in de tuin? Cortenstaal in de tuin is inmiddels niet meer weg te denken. Het is op vele manieren inzetbaar en de mogelijkheden zijn eindeloos. Ontdek hieronder meer over deze populaire materiaalsoort, de verschillende cortenstaal tuinartikelen en kies wat bij jou past.

Waarom kiezen voor cortenstaal in de tuin?

Cortenstaal is een prachtige materiaalsoort dat past bij de natuurlijke tinten in de tuin. Wanneer je cortenstaal tuinartikelen worden geleverd, zijn ze nog zwart van kleur. Na verloop van tijd begint het cortenstaal langzaam aan zijn roestproces, wat wordt aangewakkerd door wind, regen en andere weersinvloeden. Na ongeveer 1,5 jaar is het roestproces voltooid en heeft het zijn mooie kleur!

Naast de mooie natuurlijke kleuren van cortenstaal heeft de materiaalsoort zelf ook nog voordelen. Zo is cortenstaal vorstbestendigontzettend sterk en heeft het een lange levensduur. Wanneer je kiest voor cortenstaal in je tuin, dan weet je zeker dat je hier lang van kunt genieten.

Verschillende cortenstaal tuinartikelen

Van cortenstaal kun je veel maken. Door de sterkte van het materiaal wordt het bijvoorbeeld gebruikt in de bouw en bij kunstwerken. Maar ook in de tuin kun je het goed gebruiken. Op onze website vind je veel verschillende cortenstaal tuinartikelen, waaronder: 

  • Cortenstaal plantenbakken (alleen geschikt voor buitengebruik)
  • Cortenstaal sokkels
  • Cortenstaal warmte-elementen, zoals vuurtafels, vuurschalen en buitenhaarden
  • Cortenstaal tuinafscheiding, zoals muren en sfeerpanelen
  • Cortenstaal trappen
  • Cortenstaal brievenbussen

Kortom, wanneer je kiest voor cortenstaal in je tuin heb je meer dan voldoende keuze!

Begin eenvoudig met cortenstaal in je tuin; kies voor plantenbakken

Ben je tevreden met je tuin en wil je het niet té radicaal aanpakken? Kies dan voor cortenstaal plantenbakken. Cortenstaal plantenbakken zijn verkrijgbaar in diverse vormen, modellen en maten. Zo kun je kiezen voor smalle hoge cortenstaal plantenbakken naast de tuindeur of kies voor lange, rechthoekige cortenstaal plantenbakken om een knusse hoek te creëren achter in de tuin.

Cortenstaal plantenbak

Een cortenstaal plantenbak is van zichzelf al ontzettend sterk en zwaar. Eenmaal gevuld op zijn plek in de tuin zul je de cortenstaal plantenbak niet meer kunnen verschuiven.

Bekijk hier alle cortenstaal plantenbakken

Creëer een grote plantenborder in je tuin met cortenstaal kantopsluitingen

Heb je diverse delen in de tuin die je netjes van elkaar wil scheiden of wil je een grote plantenborder maken die wat hoger ligt dan de rest van je tuin? Dan bieden cortenstaal kantopsluitingen de perfecte uitkomst! Kantopsluitingen zijn verkrijgbaar in diverse hoogtes, lengtes en diktes. Kies je voor een cortenstaal kantopsluiting van 2 mm dik? Dan kun je deze lichtjes buigen. Bij de cortenstaal kantopsluitingen van 3 mm dik is dit niet meer mogelijk.

De hoogtes waar je uit kunt kiezen bij de kantopsluitingen variëren van 6 cm tot 39 cm. Zo kun je zelf bepalen hoe aanwezig het cortenstaal in je tuin is. 

Cortenstaal kantopsluitingen

Met de super flexibele kantopsluiting van Straightcurve heb je meer mogelijkheden. Hiermee kun je in jouw tuin zachte vormen creëren en heb je meer ontwerpvrijheid.

Overbrug hoogteverschillen in je tuin met trappen van cortenstaal

De sterkte van cortenstaal is vergelijkbaar met roestvrij staal. Hierdoor kun je cortenstaal voor veel tuinartikelen gebruiken, waaronder trappen. Een cortenstaal trap is een veilige manier om hoogteverschillen te overbruggen in de tuin. Of je nu de lage cortenstaal trap met twee treden nodig hebt of juist de hoge trap met 7 treden, het is allemaal mogelijk!

Een cortenstaal trap komt zowel in de moderne tuin als de meer traditionele tuin goed tot zijn recht.

Cortenstaal tuin; kies voor trappen van cortenstaal

Heb je de cortenstaal sfeerpanelen en muren al ontdekt?

Zit je veel in de wind of wil je wat meer privacy in je tuin? Bekijk de cortenstaal sfeerpanelen. De cortenstaal sfeerpanelen zijn verkrijgbaar met verschillende designs of juist zonder. De panelen kunnen als schutting worden gebruikt of kun je ergens los in de tuin plaatsen.

Daarnaast kun je ook nog kiezen voor de cortenstaal muren. De cortenstaal muren zijn 15 cm dik, zijn in een vast aantal maten verkrijgbaar en zijn hol van binnen. Hierdoor is het mogelijk om verlichting aan de buitenzijde van de muur op te hangen, maar de bekabeling door de binnenzijde te laten doorlopen.

Cortenstaal wanden en muren in de tuin

Meer water in je tuin met de cortenstaal waterelementen

Sijpelend water zorgt voor een rustige en kalme omgeving. Heb je ruimte over in de tuin, dan kun je kiezen voor een van de cortenstaal watertafels. De cortenstaal watertafels zijn verkrijgbaar in het rond, vierkant of rechthoekig. Alle watertafels zijn uitgerust met een pomp en ledverlichting en kunnen het hele jaar door buiten blijven staan.

Ook met een cortenstaal waterschaal in je tuin kun je genieten van het kalmerende effect van water. De kleinste waterschaal heeft een diameter van 60 cm, terwijl de grootste waterschaal een diameter heeft van 2 meter!

Cortenstaal watertafel en waterschaal

Weet jij al voor welk tuinartikelen van cortenstaal je kiest?

Naast bovengenoemde tuinartikelen is er natuurlijk nog veel meer te ontdekken van cortenstaal! Van vuurtafels tot buitenhaarden, brievenbussen of sokkels, het is er allemaal. Heb je vragen over cortenstaal of over een van onze tuinartikelen? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen! Wij helpen je graag verder.

Bekijk hier alle onze cortenstaal tuinartikelen