Borderranden

Wil je een speelse tuin creëren waar veelvoudig gebruik wordt gemaakt van hoogteverschillen, voorkomen dat diverse soorten grind door elkaar gaan of juist je grasveld netjes scheiden van de rest van de tuin? De mogelijkheden zijn eindeloos met een cortenstaal borderrand of kantopsluiting van cortenstaal! Met een cortenstaal borderrand heb je de vrijheid om een border te maken in de door jou gewenste vorm. Je kunt bij ons kiezen uit cortenstaal kantopsluitingen en cortenstaal keerwanden en deze gebruiken als cortenstaal borderrand. Zo plaats je een kantopsluiting eenvoudig langs je tuinpad, grindpad of gazon. De keerwanden zijn daarnaast ideaal om een hoger gelegen bodem of water op te vangen. De kantopsluitingen en keerwanden zijn gemaakt van A-kwaliteit cortentaal.

29 Producten
Filters
Pagina 1 van 3

Cortenstaal border of cortenstaal borderrand kopen?

Met een cortenstaal border of cortenstaal borderrand breng je eenvoudig meer structuur aan in je tuin, kun je hoogteverschillen creëren of delen van de tuin netjes van elkaar scheiden. De cortenstaal kantopsluitingen en cortenstaal keerwanden kun je hiervoor gebruiken. De kantopsluitingen en keerwanden lijken op elkaar, maar er zit wel een wezenlijk verschil tussen. Hieronder lees je meer over de verschillen.

Cortenstaal kantopsluiting als border of borderrand gebruiken

Cortenstaal kantopsluitingen kun je zien als cortenstaal platen welke je als border kunt gebruiken. Met deze cortenstaal platen kun je het gazon, plantenborders, het terras of bijvoorbeeld het grindpad duurzaam van elkaar scheiden. Met cortenstaal kantopsluitingen kun je daarnaast verzakkingen in de tuin voorkomen of accenten aanbrengen.

Onze cortenstaal kantopsluitingen zijn verkrijgbaar als platte plaat of met een gezette rand. Deze gezette rand geeft je tuin een luxe afwerking. De cortenstaal kantopsluitingen zijn verkrijgbaar in pakketten van 10 of 25 stuks. De Straightcurve flexibele kantopsluiting is verkrijgbaar in een pakket van 6 stuks.

Cortenstaal keerwanden als border of borderrand gebruiken

Heb je meer stevigheid nodig dan een cortenstaal kantopsluiting kan bieden? Gebruik dan een cortenstaal keerwand als borderrand. Cortenstaal keerwanden hebben een groter draag vermogen. Je kunt de cortenstaal keerwanden gebruiken als je bijvoorbeeld een verhoogd terras wil aanbrengen of wanneer je bijvoorbeeld een hoge plantenborder wil maken in de tuin. De cortenstaal keerwanden zijn verkrijgbaar als recht element of met een (gebogen) hoek erin.

Cortenstaal border, hoe gebruik je het in je tuin?

Waarom zou je voor een cortenstaal border kiezen in je tuin? Allereerst is cortenstaal ontzettend sterk en duurzaam. Wanneer je de cortenstaal borderranden geleverd krijgt, hebben ze nog niet hun kenmerkende bruine roestlaag. Dit wordt gevormd na ongeveer 4 tot 6 maanden. Daarnaast is cortenstaal ontzettend sterk en duurzaam, en je hoeft het niet verder te behandelen.

Een cortenstaal borderrand kun je op meerdere manieren toepassen in de tuin. zo kiezen onze klanten ervoor om een cortenstaal border te gebruiken als boombak of als grote plantenbak die aansluit bij de vormen van de tuin.

Cortenstaal afboording, borderranden en kantopsluiting

Cortenstaal afboording is ook wel bekend onder de naam cortenstaal border, borderrand of kantopsluiting. Met een cortenstaal afboording, ofwel borderrand, kun je meer eenheid in de tuin creëren. De natuurlijke bruine kleuren van het cortenstaal sluiten mooi aan bij de houten elementen in de tuin, zoals een vlonder.

Daarnaast kun je een cortenstaal borderrand gebruiken om verschillende soorten grind van elkaar te scheiden, zodat deze niet door elkaar gaan liggen. Wil je meer speelsheid in je tuin? Dan kun je met een cortenstaal borderrand ook eenvoudig hoogteverschillen creëren.

De flexibiliteit van een cortenstaal borderranden

Ook voor het realiseren van meer ronde vormen in je tuin kun je ook goed cortenstaal borderranden gebruiken. De cortenstaal borderranden van 2mm dik kun je lichtjes buigen. Bij de borderranden van 3mm dik is dit niet meer mogelijk.

Wil je een flexibelere borderrand? Bekijk dan onze pakketten van Straightcurve. Straightcurve is onze meest flexibele borderrand en is eenvoudig in gebruik.

Borderranden van cortenstaal met een gezette rand

Met cortenstaal borderranden met een gezette rand kun je prachtige creaties realiseren. De borderranden met een gezette rand, hebben een kleine rand aan de bovenkant in een hoek van 90 graden. Wanneer je voor de borderranden met een gezette rand kiest, let er dan op dat je de hoek naar binnen plaatst.

Naast de rechte borderranden met een gezette rand, verkopen we ook binnenhoeken en buitenhoeken. Let er bij het bestellen ook altijd op dat je de goede hoek kiest en dat ook hierbij de rand naar binnen wijst.

Wat kun je met een keerwand in je tuin doen?

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen is er ontzettend veel mogelijk met keerwanden en borderranden. Zo kun je een verhoogd terras maken in de tuin of een verhoogde plantenborder die bijvoorbeeld aan de zijkant van het huis vast zit.

Heb je hoogteverschillen in de tuin aangebracht? Overbrug deze dan met een bijpassende cortenstaal trap. De cortenstaal trappen zijn verkrijgbaar in verschillende hoogtes en met verschillende treden.

De kwaliteit van de cortenstaal borderranden

Cortenstaal is een staalsoort dat haast levenslang meegaat. Wanneer je de cortenstaal borderranden ontvangt, zijn ze nog zwart van kleur. Na verloop van tijd zal het staal zijn kenmerkende bruine roestlaag vormen. Deze oxidehuid zorgt ervoor dat het staal eronder niet meer kan oxideren. Dankzij de duurzaamheid van het staal kun je cortenstaal perfect gebruiken als borderrand!