Cortenstaal borderranden gezet, hoe je ze in de tuin kunt plaatsen

Cortenstaal borderranden zie je steeds meer in de tuin terugkomen. Dat is niet zo vreemd ook, want je kunt er mooie creaties mee creëren. Naast rechte borderranden bieden wij ook cortenstaal borderranden met een gezette rand aan. Deze cortenstaal borderranden hebben een omgeslagen rand aan de bovenkant, waardoor de borderrand een luxere uitstraling krijgt. Met deze gezette cortenstaal borderranden kun je leuke effecten in je tuin creëeren, zoals diverse afscheidingen of verhoogde elementen. Ga creatief te werk met gezette borderranden en maak diverse boombakken, bloembakken of wat anders in je tuin. Hieronder vertellen we je meer over de mogelijkheden en de productspecificaties van cortenstaal borderranden met een gezette rand.

cortenstaal borderrand gezet

Wat is een cortenstaal borderrand 'gezet'?

Een cortenstaal borderrand met een gezette bovenrand betekend letterlijk dat de bovenkant van de borderrand in een hoek van 90 graden gebogen is. Door deze gezette rand krijgt je tuincreatie een nette en luxe uitstraling. 

Bekijk de cortenstaal borderranden met gezette rand

Tips voor het plaatsen van een gezette cortenstaal borderrand in je tuin

Wil je met gezette borderranden een grote plantenbak maken of hoogte verschillen aanbrengen? Let er dan op dat de zijde waar de gezette rand naartoe wijst, aan de binnenkant zit van de plantenbak of verhoging. Wanneer je dit niet doet steekt de omgebogen rand naar buiten. Dit kan gevaarlijk zijn, omdat de rand scherp kan zijn en je er gemakkelijk tegen aan kan stoten.

Houd er rekening mee dat de cortenstaal borderranden gezet per 10 of 25 stuks verkocht worden en dus niet per stuk.

Maak een grote plantenbak met een gezette cortenstaal borderrand

Boombak gemaakt met een cortenstaal borderrand met gezette rand

Cortenstaal borderranden met een gezette rand worden vaak gebruikt om een grote plantenbak of boombak te creëren in de tuin. De plantenbak of boombak bestaat dan uit meerdere borderranden. De gezette rand zorgt ervoor dat het net lijkt op een losse plantenbak die in je tuin staat.

Een plantenbak of boombak van cortenstaal borderranden is eenvoudig te plaatsen. Je kunt met gezette borderranden ook eenvoudig om een bestaande boom of struiken heenwerken. Zo hoef je de boom of struik niet te verwijderen en hebben ze voldoende ruimte om te wortelen.

De binnen- en buitenhoeken van gezette borderranden

Naast rechte cortenstaal borderranden met een gezette rand, bieden we ook binnen- en buitenhoeken aan met een gezette rand. Deze zijn te gebruiken wanneer je een bepaalde hoek wilt maken of wanneer je een mooi aansluitende plantenbak wilt maken.

Let er ook bij de binnen- en buitenhoeken op dat de gezette bovenkant van de borderrand altijd naar binnen wijst. Hieraan kun je ook zien welke borderranden een binnenhoek of buitenhoek zijn (bij een buitenhoek zit de hoek aan de buitenkant, bij een binnenhoek zit de hoek aan de binnenkant). De borderranden hoek gezet kunnen wel per stuk besteld worden.

Bekijk de cortenstaal borderranden met gezette rand

Het plaatsen van cortenstaal borderranden met een gezette rand

piket paaltje

Ons gehele assortiment gezette borderranden worden geproduceerd van het materiaal 'cortenstaal'. Dit materiaal is zeer sterk materiaal en duurzaam. Dit komt doordat het materiaal erg lang meegaat en maar weinig onderhoud nodig heeft, mede omdat het water en vorstbestendig is. Lees hier meer over de voordelen van cortenstaal.

De gezette borderranden zijn te bevestigen met piketpalen. Per borderrand (230cm) heb je 2 piketpaaltjes nodig waarvan er 2 op de hoeken geplaatst dienen te worden. Deze vormen direct de hoekpalen voor de volgende borderrand. Je kan tijdens het bestel proces de optie kiezen om de gaten te laten voorboren waar de piketpalen vastgemaakt moeten worden.