stalen_plantenbakken

Ben je opzoek naar robuuste, sterke plantebakken? Kies dan voor stalen plantenbakken of stalen bloembakken! Onze stalen plantenbakken en bloembakken zijn gemaakt van het duurzame cortenstaal. Cortenstaal is staal waaraan koper, fosfor, silicium, nikkel en onder andere chroom zijn toegevoegd. Hierdoor zijn deze stalen plantenbakken haast onverwoestbaar en kun je hier vele jaren van genieten. Daarnaast hebben deze stalen plantenbakken dankzij hun kenmerkende roestbruine kleur een unieke en natuurlijke uitstraling. Op deze pagina vertellen wij je graag meer over stalen plantenbakken en waarom je hiervoor moet kiezen.

Bekijk hier alle stalen plantenbakken

Verschillende soorten stalen plantenbakken en bloembakken

Stalen plantenbakken en stalen bloembakken zijn er in verschillende vormen en maten: vierkant, rechthoekig en rond. Zo is er voor iedere tuin een geschikte stalen plantenbak te vinden. De stalen plantenbakken hebben een dikte van 2mm of 3mm en zijn voorzien van afwateringsgaten in de bodem. Hierdoor kan het water goed weglopen tijdens een fikse regenbui en blijft er geen laag met water onderin de plantenbak staan.

De stalen plantenbakken en bloembakken worden zonder roest geleverd. De plantenbakken roesten door weersinvloeden, zoals regen of luchtvochtigheid. Het verschilt per plek en per plantenbak hoe het roestproces uiteindelijk verloopt. Hierdoor krijgt iedere stalen plantenbak een eigen, uniek patroon. Na 4-6 maanden is de stalen plantenbak helemaal verroest. Wil je het roestproces versnellen? Gebruik dan onze roestversneller. Hiermee kan je het roestproces ca. 2 maanden verkorten.

Vierkante stalen plantenbakken en bloembakken

De vierkante stalen plantenbakken zijn verkrijgbaar in verschillende maten. De stalen plantenbakken 40x40x40 cm en 50x50x50 cm zijn erg populair! Deze kun je gebruiken om een klein boompje in te planten. Door meerdere vierkante stalen plantenbakken bij elkaar te plaatsen in je tuin, creëer je een speels effect.

Daarnaast kun je vierkante stalen plantenbakken in de tuin op meerdere manieren inzetten. Een grote vierkante stalen plantenbak staat bijvoorbeeld mooi centraal in de tuin of op je bedrijventerrein. Ook in de voortuin kunnen ze prachtig staan. Wanneer de stalen plantenbakken eenmaal zijn verkleurd zullen ze de aandacht mooi naar de tuin trekken!

Bekijk hier de vierkante stalen plantenbakken

Rechthoekige stalen plantenbakken en bloembakken

Ook de rechthoekige stalen plantenbakken en bloembakken zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes, breedtes en hoogtes. De maten 80x40x40 cm en 120x50x60 cm van deze stalen plantenbakken zijn het populairst. Met onze rechthoekige stalen plantenbakken kun je heel gemakkelijk een afscheiding of privacy in je tuin creëren. Dit doe je door bijvoorbeeld een hogere smalle stalen plantenbak te vullen met hoge beplanting. Hierdoor kun je fijn uit de wind zitten of zelfs nieuwsgierige ogen weren van voorbijgangers. Hoe fijn is dat!

Bekijk hier de rechthoekige stalen plantenbakken

stalen_plantenbakken

Ronde stalen plantenbakken en bloembakken

Als je geen fan bent van strakke lijnen en vormen en meer houdt van een zachte uitstraling, dan is een ronde stalen plantenbak misschien wel wat voor jou! Door de zachte vormen heeft een ronde stalen plantenbak geen harde uitstraling en past dus perfect in een eigentijdse en natuurlijke tuin. Onze ronde stalen plantenbakken en bloembakken zijn verkrijgbaar in verschillende maten en daardoor is er voor iedereen een geschikte stalen plantenbak.

De ronde stalen plantenbakken zijn verkrijgbaar als cillinder of in een vaas-model. De vaas-modellen staan mooi naast de entree met bijvoorbeeld een buxusbol.

Bekijk hier alle ronde stalen plantenbakken

Maat niet gevonden? Kies je eigen maten

Kun je tussen alle stalen plantenbakken niet de maat vinden die je zoekt? Voer dan zelf je maten in bij onze maatwerk stalen plantenbakken. Afhankelijk van de gewenste grootte, kun je kiezen voor 2mm of 3mm dik cortenstaal.

  • 2mm dik staal: de minimale afmetingen van een 2mm stalen plantenbak zijn: 40x40x20 cm (lengte x breedte x hoogte). De maximale afmetingen zijn: 200x145x75 cm.
  • 3mm dik staal: de minimale afmetingen van een 3mm stalen plantenbak zijn: 145x145x75 cm (lengte x breedte x hoogte). De maximale afmetingen zijn: 300x200x160 cm

Het onderhoud van stalen plantenbakken

Onze stalen plantenbakken hebben weinig onderhoud nodig. Je plaatst de plantenbakken in je tuin en de natuur doet zijn werk. Doordat de plantenbakken zijn gemaakt van cortenstaal zijn ze stevig en beschermd tegen verschillende soorten invloeden.

Let er wel op dat de stalen plantenbakken in het zwart worden geleverd. Door ze buiten te plaatsen komt het roestproces op gang en zal de kleur geleidelijk gevormd worden. Tijdens het roestproces kunnen de stalen plantenbakken wat roestwater afgeven. Om te zorgen dat dit niet doorlekt op je tegels kun je tijdelijk onder de stalen plantenbak een stuk plastic plaatsen. Wanneer de roestige laag eenmaal is gevormd zal er geen roestwater meer van de stalen plantenbak afkomen.