Kan je voortuin wel wat warmte gebruiken? Kies voor cortenstaal! Door te kiezen voor cortenstaal bloembakken in je voortuin, creëer je een warme en tijdloze uitstraling. Onze cortenstaal bloembakken zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten. Zo is er dus voor iedere voortuin wat wils. Op deze pagina vind je meer informatie over de verschillende cortenstaal bloembakken die wij leveren en waarom je voor cortenstaal bloembakken in de voortuin zou moeten kiezen.

Bekijk hier alle cortenstaal bloembakken

Waarom kiezen voor cortenstaal in de voortuin?

Allereerst, waarom zou je kiezen voor cortenstaal in de voortuin? Laten we beginnen met het uitleggen wat cortenstaal nu precies is. Cortenstaal is een metaallegering, bestaande uit ijzer waaraan o.a. koper en fosfor zijn toegevoegd. Cortenstaal is corrosiebestendig en heeft een treksterkte. De sterkte van cortenstaal kun je vergelijken met roestvrijstaal. Hierdoor is cortenstaal het perfecte materiaal voor in de voortuin. Zeker wanneer de cortenstaal bloembakken eenmaal zijn gevuld met aarde en prachtige planten, zijn ze niet meer van hun plek af te krijgen!

Wanneer je kiest voor cortenstaal als bloembak weet je zeker dat je een 100% unieke bloembak krijgt. De bloembakken worden zonder roest geleverd. Wanneer ze ongeveer 4 tot 6 maanden in de voortuin staan, vormen ze hun unieke roestpatroon. De roestkleurige en zeer dichte oxidehuid beschermt de bloembak tegen zuurstof. 

Cortenstaal bloembakken zijn dus sterk, haast onverwoestbaar, robuust én uniek. Genoeg redenen dus om voor cortenstaal te kiezen als bloembak in de voortuin!

De verschillende soorten cortenstaal bloembakken

Cortenstaal bloembakken zijn er in vele soorten, modellen en maten. Hieronder hebben we 3 verschillende soorten cortenstaal bloembakken uitgelicht.

Vierkante en rechthoekige cortenstaal bloembakken

cortenstaal_plantenbak_voortuin

Meestal wordt er voor een vierkante of rechthoekige cortenstaal bloembak gekozen in de voortuin. Logisch natuurlijk. Onze vierkante en rechthoekige cortenstaal bloembakken zijn er in allerlei vormen en maten en zijn daardoor geschikt voor elke tuin. Met meerdere kleine vierkante cortenstaal bloembakken, creëer je een speels effect. Wil je graag een afscheiding maken in je voortuin? Dan zijn onze hoge rechthoekige cortenstaal bloembakken een goede keuze.

Bekijk hier onze vierkante en rechthoekige cortenstaal bloembakken

Ronde cortenstaal bloembakken

Heb je al veel rechte vormen in je voortuin? Doorbreek dit dan door ronde cortenstaal bloembakken te plaatsen. Onze ronde cortenstaal bloembakken zijn er in verschillende soorten en in meerdere maten. Een ruime keuze dus en voor elke voortuin een gepaste ronde cortenstaal bloembak. De ronde bloembakken zijn er in een cilindervorm of als vaas.

Bekijk hier onze ronde cortenstaal bloembakken

Cortenstaal bloembakken naar wens laten maken

Ook bij onze cortenstaal bloembakken is maatwerk mogelijk. Wil je een cortenstaal bloembak zonder bodem? Geen probleem. Een cortenstaal bloembak met specifieke afmetingen? Ook dit is mogelijk. Wij helpen je graag bij het samenstellen van de perfecte cortenstaal bloembak voor in jouw voortuin.

Bekijk hier onze maatwerk cortenstaal bloembakken

De eigenschappen van cortenstaal bloembakken

Al onze cortenstaal bloembakken zijn voorzien van afwaterinsgaten. Hierdoor kan het water goed weglopen en zal er geen druk komen te staan op de bloembak. Daarnaast hebben cortenstaal bloembakken ook weinig onderhoud nodig. Je plaatst de cortenstaal bloembakken in je voortuin en de natuur doet zijn werk.

De cortenstaal bloembakken worden geleverd in een metaalachtige kleur. De cortenstaal bloembakken moeten nog gaan roesten. Het roestproces duurt ca. 4-6 maanden. Je kunt dit wel versnellen door de cortenstaal bloembakken elke dag in te sprayen met een roestversneller. Hierdoor kun je het roestproces verkorten met ca. 2 maanden. Daarnaast kun je het roestproces nog op diverse andere manieren versnellen. Benieuwd welke dat zijn? Je vindt ze hier!

Nog vragen over onze cortenstaal bloembakken?

Heb je vragen over onze cortenstaal bloembakken? Dan staan onze experts voor je klaar! Neem contact op met onze klantenservice en wij helpen je graag verder.