Cortenstaal is een geliefd materiaal voor in de tuin. De kracht van het materiaal, de kleurstelling en de veelzijdigheid van de verschillende tuinartikelen maken cortenstaal ontzettend populair. Naast veelgebruikte cortenstaal plantenbakken, kun je ook kiezen voor een waterelement van cortenstaal. Welke verschillende cortenstaal waterelementen er allemaal zijn en waarom dit zeker wat toevoegt aan je tuin lees je hieronder!

Cortenstaal waterelement: de waterschaal

Laten we beginnen met het simpele maar eenvoudige waterelement: de cortenstaal waterschaal. Een cortenstaal waterschaal is een ronde schaal met een brede voet. In deze schaal kun je water en waterplanten plaatsen, zodat je op deze manier een kleine vijver kunt creëren. Perfect wanneer je wat minder ruimte in de tuin hebt voor een grote vijver of wanneer je het cortenstaal waterelement niet te groot wilt maken.

cortenstaal waterelement: de waterschaal

De waterschalen zijn verkrijgbaar in 6 verschillende groottes, variërend van Ø60 cm tot Ø200 cm.

Bekijk hier de cortenstaal waterschalen

Cortenstaal waterelement: de vijver

Een cortenstaal vijver lijkt veel op een cortenstaal plantenbak qua vormgeving. Het verschil zit hem in de coating aan de binnenzijde. Wanneer je een cortenstaal plantenbak zou gebruiken als waterelement, kan deze na verloop van tijd gaan doorroesten. Een cortenstaal vijver is voorzien van een polyurea coating aan de binnenzijde, waardoor de vijver waterdicht blijft.

Cortenstaal waterelement: vijver

Wil je graag een vijver als cortenstaal waterelement in de tuin? Dan kun je kiezen uit 22 verschillende afmetingen! Deze variëren van 120x80x40 cm tot 600x100x60 cm. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken en een actuele prijsopgave te ontvangen.

Tip: breid de vijver uit met een bijpassende cortenstaal waterval. De watervallen kunnen boven de cortenstaal vijver worden geplaatst en zijn in verschillende varianten te verkrijgen. Kies bijvoorbeeld voor een brede waterval of verschillende pijpjes naast elkaar. De watervallen worden geleverd inclusief pomp.

Cortenstaal waterelement: ronde, vierkante of rechthoekige watertafel

Kom lekker tot rust in de tuin met een cortenstaal watertafel als waterelement. Deze cortenstaal waterelementen zijn voorzien van een fontein en ledverlichting. Hierdoor hoor je altijd het zachtjes sijpelen van het water op de achtergrond en kun je ook ’s avonds genieten van je cortenstaal waterelement.

Cortenstaal waterelement; vierkante watertafel

De cortenstaal watertafels zijn verkrijgbaar in 3 verschillende vormen: rond, vierkant en rechthoekig. Wil je een cortenstaal watertafel in een andere maat dan aangegeven op onze website? Neem dan contact met ons op!

Bekijk hier de cortenstaal watertafels

Cortenstaal waterelement: cortenstaal watertafel met schalen

Net even wat anders in de tuin? Kies dan voor een luxe cortenstaal watertafel met schalen als waterelement. In iedere cortenstaal waterschaal zit een pomp verwerkt, waardoor de waterschaal langzaam overloopt. Deze luxe watertafel past perfect in een tuin met veel groen. In de winter kun je dit cortenstaal waterelement gewoon buiten laten staan. Bij vorst dien je de stekker uit het stopcontact te halen en het water te laten zakken tot zeker 10 cm onder de rand. Ook deze watertafels zijn voorzien van ingebouwde ledverlichting.

cortenstaal waterelement; watertafel met schalen

Deze lange cortenstaal watertafel is verkrijgbaar in twee verschillende formaten:

  • Cortenstaal watertafel met 3 schalen 400x100x40 cm
  • Cortenstaal watertafel met 4 schalen 500x100x40 cm

Cortenstaal waterelement: cortenstaal blok met fontein

Dit cortenstaal waterelement staat niet alleen prachtig in de tuin, maar ook bijvoorbeeld bij de ingang van je kantoorpand. Een deel van het cortenstaal blok komt onder de grond te zitten, waarin het waterreservoir zit.

Cortenstaal waterelement: blok met fontein

Dit cortenstaal waterelement is verkrijgbaar als vierkant blok met één fontein (70x70x70 cm) en ook als rechthoekig blok met 3 fonteinen (300x70x70 cm).