Borderranden van cortenstaal zijn tegenwoordig erg populair en kunnen voor verschillende toepassingen in de tuin gebruikt worden. Flexibele cortenstaal borderranden zijn een mooi detail in je tuin en het zorgt voor een warme uitstraling dankzij de roestige warme bruine kleur. Ondanks de sterke eigenschappen van cortenstaal wordt een borderrand bij een bepaalde dikte flexibel. Hierdoor is het zeer geschikt voor creatieve uitingen in je tuin. Hieronder vertellen we je er meer over.

cortenstaal borderrand flexibel

Flexibiliteit van een cortenstaal borderrand 

De borderranden van cortenstaal die door ons worden aangeboden hebben verschillende hoogtes, lengtes en diktes. Zo bieden wij cortenstaal borderranden van 2mm dik, maar ook van 3mm.

Wanneer je op zoek bent naar een cortenstaal borderrand die flexibel is, raden wij aan om de borderranden met een dikte van 2mm hiervoor te gebruiken. Dit omdat 2mm nog enige flexibiliteit toelaat, waardoor je bijvoorbeeld een lichte bocht kunt maken in je tuin. Verwacht niet dat een borderrand 90 graden gebogen kan worden, het gaat hier om een lichte buiging. Je kunt natuurlijk met meerdere borderranden wel een grotere flauwe bocht maken.

Bekijk hier de verschillende cortenstaal borderranden

Verschillende toepassingen voor flexibele borderranden 

Een flexibele cortenstaal borderrand kan voor vele situaties gebruikt worden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om je natuurlijke grasveld op een strakke manier te scheiden van een pad of stuk grond. Op deze manier krijg je een strak en warm detail in je tuin en zal het gras niet woekeren tussen het grind of de tegels.

Het voordeel van een flexibele cortenstaal borderrand is dat je wat speelser kan omgaan met de vormen vanje tuin. Hierdoor kun je bijvoorbeeld ronde en zachte accenten aanbrengen, in plaats van rechte stukken. Niet alleen gras maar ook bijvoorbeeld verschillende soorten grind kunnen met een flexibele borderrand gescheiden worden van bepaalde elementen in je tuin.

Daarnaast is het mogelijk om met flexibele borderranden een creatief en speels effect te creëren in je tuin door hoogteverschillen aan te brengen in je tuin. Mede vanwege de flexibiliteit van de cortenstaal borderranden kun je hiermee meer diversiteit in je tuin aanbrengen. Zo kun je bijvoorbeeld een verhoogde plantenbak creëren of een stuk gazon verhogen.

Indien je nog meer inspiratie wilt opdoen voor flexibele borderranden, lees dan onze pagina 'Cortenstaal border: hoe te gebruiken in je tuin, waar te koop en hoe duur?'.

De eigenschappen van cortenstaal 

Al onze borderranden zijn gemaakt van cortenstaal. Dit materiaal is zeer sterk. Het wordt zelfs gebruikt om bruggen en gebouwen mee te bouwen. Tegelijkertijd is cortenstaal flexibel wanneer je het dun genoeg produceert. De mooie warme roestkleur die na enkele maanden ontstaat, is waar cortenstaal zo bekend om is.

De roestlaag van het cortenstaal beschermt het staal tegen verdere corrosie. Houd er rekening mee dat tijdens het roestproces er roestwater van de flexibele cortenstaal borderrand kan afkomen. Ook is cortenstaal een zeer duurzaam product omdat het vorstbestendig is, wat inhoud dat het geen water of vocht opneemt. Hierdoor heeft cortenstaal nauwelijks onderhoud nodig en is een lange levensduur gegarandeerd! 

De flexibele cortenstaal borderranden van Straightcurve

Ben je er klaar voor om meer gebogen lijnen en organische vormen in de tuin te creëren? Dan zijn de Straightcurve flexibele cortenstaal borderranden wat voor jou. Dit pakket bestaat uit 6 flexibele borderranden met een lengte van 113 cm per stuk. De hoogte van de flexibele borderranden is 15 cm. Het pakket bestaat verder uit grondpennen, verbindingen, schroefjes en een duidelijke handleiding.

Vragen over flexibele cortenstaal borderranden?

Wil je graag persoonlijk advies over flexibele cortenstaal borderranden of een van onze cortenstaal tuinartikelen? Neem dan contact op met onze klantenservice! Onze cortenstaal-experts helpen je graag op weg.