Heb je ze ook wel eens bij iemand zien staan, de roestige bloembakken? Op het eerste oog lijken het misschien verouderde bloembakken die hun beste tijd hebben gehad, maar niets is minder waar. Bloembakken met roest zijn ontzettend sterk en je zult hier vele jaren plezier van hebben. Hoe dat precies komt en waarom roestige bloembakken steeds populairder worden leggen wij je graag uit.

Waarom zijn roestige bloembakken zo populair?

Roestige bloembakken

Roestige bloembakken: you love it, or you hate it. Bloembakken met een roestlaag zijn ontzettend sterk. Je kunt de sterkte hiervan vergelijken met dat van RVS. Daarnaast hebben roestige bloembakken een prachtige kenmerkende bruine kleur, wat afsteekt tegen het groen uit de tuin. Deze kenmerkende roestbruine kleur/laag wordt gevormd met de tijd. Je ontvangt de bloembakken namelijk zonder roestlaag. Na ongeveer 4 tot 6 maanden wordt deze roestlaag gevormd en beschermt de bloembak tegen verdere corrosie.

Bekijk hier alle roestige bloembakken

Top 7 van de populairste roest bloembakken van dit jaar

Wil je ook graag deze mooie bloembakken in je tuin hebben staan, maar weet je nog niet voor welk formaat je moet kiezen? Hieronder hebben we de top 7 van de populairste bloembakken neergezet. Iedere bloembak kun je weer op een andere manier inzetten in de tuin.

Roestige bloembak 50x50x50 cm

1.    Kleine roest bloembak van 40x40x40 cm

Een van de populairste roestige bloembakken blijft een van de kleinste formaten van 40x40x40 cm. Deze kleine bloembak staat leuk naast de voordeur of elders in de voortuin. Deze kleine bloembak is geschikt voor een klein boompje, hogere grassen of kleurrijke bloemen.

2.    Roest bloembak 60x60x60 cm

Een slag groter, maar haast net zo populair is de roest bloembak van 60x60x60 cm. Dit formaat bloembak gebruikt men ook veel voor boompjes, zoals een olijfboom of een palmboom. De roestige bloembakken kun je prima ergens neerzetten zonder hier ooit naar om te hoeven kijken.

Dankzij de afwateringsgaten in de bodem van de bloembak en de kleine pootjes, kan het overschot aan regenwater weer eenvoudig uit de bloembak lopen. Daarnaast is er dankzij de kleine pootjes voldoende ruimte onder de bloembak om het water te laten doorlopen.

3.    Rechthoekige roest bloembak 80x40x40 cm

Deze rechthoekige bloembak is geschikt voor de kleinere tuin. Deze lage, rechthoekige bloembak komt goed tot zijn recht aan de zijkant van de tuin, maar kan ook als afscheiding elders in de tuin gebruikt worden. Door deze roestige bloembak te vullen met hoge beplanting kun je een gezellig knus hoekje creëren.

4.    De roest bloembak 120x40x40 cm als eye-catcher in je tuin

De grote broer van de 80x40x40 is de roestige bloembak van 120x40x40 cm. Deze lange rechthoekige bloembak is een ware eye-catcher en kun je niet alleen in de tuin gebruiken, maar hij komt ook goed tot zijn recht op bijvoorbeeld een bedrijventerrein.

Tip: plaats deze rechthoekige bloembak aan de zijkant van je tuin en vul hem met vaste planten. We hebben hier voor jou 11 vaste planten op een rij gezet die ook nog eens goed tegen de schaduw kunnen.

5.    Roest bloembak 200x50x60 cm

Wil je gaan voor groot? Dan mag de populaire roestige bloembak van 200x50x60 cm zeker niet ontbreken in je tuin! Deze grote, robuuste bloembak is uitgevoerd in 2mm dik cortenstaal en weegt ongeveer 69 kilo. Wanneer hij eenmaal gevuld op zijn plek staat, komt hij er zeker niet meer zo snel vanaf!

6.    Roest bloembak 100x100x60

Wil je een grote, opvallende bloembak gebruiken voor bijvoorbeeld het planten van een grotere boom? Kies dan voor de grote bloembak van 100x100x60 cm. In deze grote bloembak is meer dan voldoende ruimte voor een boom om te wortelen.

Tip: Wist je dat je bij deze en de andere bloembakken de bodem kunt laten verwijderen? Door het verwijderen van de bodem weet je zeker dat een boom meer dan voldoende ruimte heeft om te wortelen. Bekijk hiervoor onze maatwerk bloembakken.

7.    Roest bloembak op maat gemaakt

Een roestige bloembak die volledig op je tuin en wensen is afgestemd? Dat is natuurlijk een bloembak op maat! Je hebt bij ons twee verschillende soorten maatwerk bloembak: een small/medium model of een XL roestige bloembak.

De roestige small/medium bloembak wordt uitgevoerd in 2mm dik cortenstaal. Bij deze roestige bloembak kun je zelf je maat invoeren welke moet liggen tussen: 40x40x20 cm en 200x145x75 cm (lengte x breedte x hoogte). Bij de maatwerk bloembak kun je kiezen voor het verwijderen van de bodem of het toevoegen van verzonken wielen.

De roestige XL bloembak wordt uitgevoerd in 3mm dik cortenstaal. Ook bij deze roestige bloembak kun je weer zelf je maat invoeren welke moeten liggen tussen: 145x145x75 cm en 300x200x160 cm (lengte x breedte x hoogte). Bij de maatwerk bloembak kun je kiezen voor het verwijderen van de bodem of het toevoegen van verzonken wielen.

Bekijk hier alle roestige bloembakken