voordelen van cortenstaal

Een cortenstaal plantenbak is een prachtige accessoire voor in de tuin. Het ziet er niet alleen mooi uit, maar het gebruik van cortenstaal als materiaalsoort heeft ook nog eens andere voordelen. Benieuwd naar alle voordelen van cortenstaal? Lees snel verder, want we hebben ze voor jou op een rij gezet! Wil je graag onze cortenstaal plantenbakken bekijken? Je vindt hier onze vierkante plantenbakkenrechthoekige plantenbakken en ronde plantenbakken.

Bekijk hier alle cortenstaal plantenbakken

Voordeel 1: Cortenstaal is super sterk

Het grootste voordeel van cortenstaal is dat het super sterk is. Als we goed kijken naar de materiaalsoort, zien we dat cortenstaal een metaallegering is, bestaande uit ijzer waaraan koper, fosfor, silicium, nikkel en chroom zijn toegevoegd.

Het materiaal is in 1932 ontdekt en heet COR-TEN vanwege de unieke eigenschappen. COR betekent corrosion resistent, oftewel corrosiebestendig. TEN staat voor tensile strength, oftewel treksterkte. Het is net zo sterk als roestvrijstaal en het heeft een roestbruine kleur. De roestkleurige en zeer dichte oxidehuid ontstaat na enkele maanden in de buitenlucht te hebben gestaan en schermt het materiaal af van zuurstof, waardoor de oxidatie langzaam verloopt.

Cortenstaal wordt veel toegepast in de buitenlucht en kun raden we niet aan om binnenshuis te gebruiken. Het voordeel van cortenstaal buiten gebruiken is dus dat het ontzettend sterk is én er is geen onderhoud nodig. Wist je dat er al gebouwen en bruggen van cortenstaal zijn gebouwd?

Voordeel 2: Met cortenstaal heb je altijd een unieke plantenbak

Wanneer een cortenstaal plantenbak voor het eerst bij jou arriveert, dan ziet deze plantenbak er anders uit dan over anderhalf jaar. In eerste instantie is de cortenstaal plantenbak staalkleurig. Tijdens het proces van roesten kleurt het materiaal langzaam naar oranjebruin.

Cortenstaal borderrand

Het weer, de luchtvochtigheid, de plaats waar de cortenstaal plantenbak staat: het heeft allemaal invloed op hoe de plantenbak eruit gaat zien. Dit zorgt ervoor dat jij een unieke cortenstaal plantenbak krijgt. Niet één cortenstaal plantenbak ziet er namelijk hetzelfde uit.

Voordeel 3: Cortenstaal is vorstbestendig

Cortenstaal plantenbakken zijn haast onverwoestbaar. Dit mag ook wel, want het zijn vrij zware plantenbakken. Gelukkig kun je ze naast het plaatsen lekker laten staan, want ze kunnen alle seizoenen prima aan! De cortenstaal plantenbakken die wij verkopen nemen geen water of vocht op, waardoor ze niet kapot kunnen vriezen tijdens een strenge winter. Ze zijn dus vorstbestendig.

Je kunt een cortenstaal plantenbak overigens niet zomaar gebruiken als vijver. Doordat het water in de cortenstaal plantenbak blijft staan, bestaat hier wel de mogelijkheid dat het gaat doorroesten.

Voordeel 4: Je hebt een ruime keuze in tuinartikelen

Cortenstaal waterschaal

Cortenstaal is een mooie materiaalsoort om te verwerken in je tuin. Zo kun je kiezen voor verschillende cortenstaal plantenbakken, zoals ronde plantenbakkenvierkante plantenbakken en rechthoekige plantenbakken. Wil je nog een stapje verder gaan? Kies er dan bijvoorbeeld voor om verschillende delen van de tuin van elkaar te scheiden middels cortenstaal borderranden en kantopsluitingen. De hoogteverschillen kun je weer overbruggen met een trap van cortenstaal. Heb je het koud? Warm je dan weer op bij een vuurschaal van cortenstaal. Kortom, keuze genoeg dus!

Voordeel 5: Cortenstaal past in iedere tuin

Door de roestbruine kleur dat cortenstaal ontwikkelt past het in vrijwel iedere tuin! Zo matcht cortenstaal prachtig bij het groen in de klassieke tuin, maar heeft het ook een robuust randje waardoor het in de industriële tuin past. Heb je een moderne tuin? Ook daar kun je de strakke cortenstaal plantenbakken of rechte elementen goed in gebruiken.

Ook is er in cortenstaal maatwerk mogelijk. Zo kunnen we voor jou een cortenstaal plantenbak uitbreiden met maatwerk opties, zoals het verwijderen van de bodem of een andere maatvoering. Of wil je bijvoorbeeld een cortenstaal sfeerpaneel met een logo erin verwerkt? Ook dat kunnen we voor je regelen.

Shop de mooiste cortenstaal artikelen online

Nu je alle voordelen van cortenstaal op een rij hebt, is het tijd om te shoppen! In ons assortiment vind je een groot aanbod van cortenstaal tuinartikelen, zoals de populaire cortenstaal borderranden en vele cortenstaal plantenbakken, maar ook cortenstaal vuurtafels en buitenhaarden.

Heb je vragen over cortenstaal of over een van onze producten? Neem dan gerust contact met ons op! Wij helpen je graag verder.