Tuintrappen

Met hoogteverschillen in je tuin kun je meer diepte aanbrengen en creëer je een speelse en leuk effect. Daarnaast kun je op deze manier nieuwe hoeken in de tuin maken, zoals een verhoogde of verlaagde zithoek. Om het verhoogde of verlaagde terras goed toegankelijk te laten zijn, kun je gebruik maken van een cortenstalen tuintrap. Bij de cortenstalen trappen die je op onze website vindt, heb je de keuze of je kiest voor een brede cortenstalen trap of één of twee smallere trappen. 

Wil je graag een hogere trap dan die je hieronder vindt? Neem dan contact met ons op en wij bespreken graag de mogelijkheden. 

7 Producten
Filters
Heb je vragen over een van onze producten?
Snel
advies

Heb je vragen over een van onze producten?

Onze vakspecialisten helpen je graag via de snelle chatfunctie

Whatsapp Chat starten
Heb je vragen over een van onze producten?
Pagina 1 van 1

Cortenstalen tuintrappen

Laat de hoogteverschillen in je tuin beter uitkomen en verbindt ze met elkaar door middel van een cortenstalen tuintrap. In onze collectie vind je diverse maten cortenstalen tuintrappen. Zo zijn er cortenstalen tuintrappen met 2 treden (34 cm hoog) tot en met cortenstalen trappen van 7 treden (119 cm hoog). Daarnaast kun je kiezen uit verschillende breedte maten, variërend van cortenstalen trappen van 1 meter breed tot en met 3 meter. 

Wil je een hogere cortenstaal trap dan je hier in onze collectie vindt? Op aanvraag kunnen wij ook cortenstalen trappen leveren met 8, 9 of 10 treden.

Waar plaats je een cortenstaal tuintrap?

Zoals je hierboven al kunt lezen, kun je een cortenstalen trap gebruiken wanneer je een hoogteverschil wil overbruggen. Zo staat een cortenstalen tuintrap mooi bij een verhoogd of verlaagd terras. De kenmerkende roestbruine kleur van cortenstaal, wat wordt gevormd na 4 tot 6 maanden, zorgt ervoor dat de tuintrap mooi afsteekt naast grassen of andere groene beplanting. Daarnaast past de tuintrap met zijn kenmerkende bruine kleur prachtig in ieder seizoen. 

De gevormde roestlaag van cortenstaal beschermt het staal tegen verdere corrosie. De sterkte van cortenstaal is vergelijkbaar met RVS. Wist je overigens dat vele gebouwen, bruggen en kunstwerken worden gemaakt van cortenstaal?

Hoe monteer ik een cortenstalen tuintrap?

Een cortenstalen tuintrap is eenvoudig te monteren in de tuin. Met 2 schroeven aan de onderzijde en 2 schroeven aan de bovenzijde zet je de trap stevig vast in je tuin.

Meer mogelijkheden met cortenstaal

Wil je op een andere manier een hoogte in je tuin overbruggen? Bekijk dan eens de mogelijkheden met onze cortenstalen kantopsluitingen.