Cortenstaal bakken

Cortenstaal is sinds het begin van de coronaperiode bijna niet aan te slepen. Deze robuuste materiaalsoort wordt niet alleen verwerkt in plantenbakken, maar ook in beeldhouwwerken, bij bruggen, gebouwen en andere tuinartikelen. Ben je opzoek naar een perfecte cortenstaal bak voor in je tuin, maar wil je eerst meer over deze materiaalsoort weten? Lees dan snel verder!

Bekijk hier de cortenstaal bakken

Wat is cortenstaal?

Cortenstaal zie je veel terug in de Nederlandse tuin, maar ook bij beeldhouwwerken of gebouwen zie je het steeds vaker. Cortenstaal is een metaallegering wat bestaat uit ijzer. Hieraan is o.a. chroomfosfor en nikkel toegevoegd.

Wanneer je de cortenstaal bakken of andere cortenstaal tuinartikelen vanuit ons krijgt geleverd, ziet het er nog uit als zwart staal. Na verloop van tijd – wanneer de cortenstaal bakken aan de buitenlucht worden blootgesteld – wordt er een dichte oxidehuid gevormd. Deze oxidehuid beschermt het materiaal af van zuurstof. Hierdoor oxideert het materiaal minder snel.

Cortenstaal is weervast en heeft een kenmerkende en typische bruine kleur. Cortenstaal bakken in de tuin geeft je tuin een warme uitstraling, het hele jaar rond!

Is cortenstaal duur?

Cortenstaal is duurder dan gewoon staal. Ongeveer 3x zo duur. Tijdens de coronaperiode is de prijs verder toegenomen door de schaarste. Dit zie je terug in de prijs van cortenstaal bakken, cortenstaal vuurschalen en andere tuinartikelen van cortenstaal. Ook andere grondstoffen, zoals hout, zijn hierdoor toegenomen in prijs.

Hoe moet je cortenstaal sneller laten roesten?

Wanneer je cortenstaal bakken zonder roestlaag buiten zet, kan het enkele maanden duren voordat de roestlaag wordt gevormd. Dit is afhankelijk van de weersinvloeden, zoals zon, regen en de luchtvochtigheid.

Je kunt het roestproces van je cortenstaal bakken versnellen. Neem een plantenspuit met water en zout en spray je cortenstaal bak hier iedere dag mee in. Na enkele weken zie je al het eerste resultaat!

Wil je meer tips voor het sneller laten roesten van je cortenstaal bak? Lees hier onze informatiepagina.

Hoe duurzaam is cortenstaal?

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, is cortenstaal zeer duurzaam. De kans dat het doorroest is namelijk klein. Wanneer je de cortenstaal bakken op een juiste manier gebruikt in de tuin zal het tientallen of zelfs 100 jaar meegaan!

Waar is cortenstaal te koop?

Afhankelijk van het artikel dat je wilt van cortenstaal, kom je bij Cortenstaalplantenbak.nl al een heel eind! Van cortenstaal bakken tot cortenstaal vuurtafels, cortenstaal waterschalen, cortenstaal wanden en nog veel meer! De cortenstaal tuinartikelen worden uitgevoerd in stevig 2 mm of 3 mm dik cortenstaal. Wil je graag een artikel op maat van cortenstaal? Ook dat kunnen wij voor je regelen. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice.

Welke planten passen in een cortenstaal bak?

Wanneer cortenstaal bakken na verloop van tijd hun kenmerkende bruine roestkleur hebben ontwikkeld, komen planten en bloemen beter tot hun recht. De roestbruine kleur van je cortenstaal bak steekt mooi af tegen groene grassen of struiken. Wil je wat meer kleur? Kies dan voor lavendel of paarse hortensia’s! De zomerse tinten van deze planten staan prachtig bij bruin.

Verder kun je alles plaatsen in cortenstaal bakken wat je zelf mooi vindt. Kies voor kleurrijke seizoensgebonden plantjes of voor meerjarige planten.

Bekijk hier de cortenstaal bakken