Kantopsluitingen

Met cortenstaal kantopsluitingen kun je het gazon, borders, terras, perk, vijver of de bestrating in je tuin duurzaam van elkaar te scheiden. Daarnaast kun je met deze cortenstaal kantopsluitingen en borders verzakkingen in de tuin voorkomen, accenten aanbrengen tussen het groen of creatieve hoogteverschillen aanbrengen. De cortenstaal kantopsluitingen worden verkocht in pakketten van 6, 10 of 25 stuks. Je kunt kiezen uit verschillende hoogtes en diktes van de cortenstaal kantopsluiting (2mm of 3mm). Heb je een vraag over de cortenstaal kantopsluitingen? Neem dan contact met ons op en wij helpen je graag verder.

15 Producten
Filters
Pagina 1 van 2

Verschillende soorten cortenstaal kantopsluitingen

Ons assortiment cortenstaal kantopsluitingen bestaat grofweg uit twee soorten kantopsluitingen: rechte kantopsluitingen en gezette kantopsluitingen.

  • De cortenstaal kantopsluiting 'recht' heeft geen rand. Je kunt deze cortenstaal kantopsluiting ook wel zien als een 'cortenstaal plaat'.
  • De cortenstaal kantopsluiting 'gezet' heeft een omgezette rand aan de bovenkant. Optioneel is ook de cortenstaal kantopsluiting geplet beschikbaar. Bij interesse kun je ons altijd je aanvraag sturen.

De kantopsluitingen zijn verkrijgbaar in diverse hoogte maten: 10, 15, 20, 29 en 39 cm. Verder kun je bij de kantopsluitingen kiezen tussen 2 mm dik cortenstaal of 3 mm dik cortenstaal. Cortenstaal kantopsluitingen van 2 mm dik kun je licht buigen. Bij een cortenstaal kantopsluiting van 3 mm dik is dit niet meer mogelijk. 

Waar moet je op letten bij het bestellen van cortenstaal kantopsluitingen?

Wanneer je cortenstaal kantopsluitingen gaat bestellen is er meer dan voldoende keus, maar voor welke pakketten of losse onderdelen moet je nu kiezen? In onze collectie vind je 3 verschillende soorten kantopsluitingen: het Straightcurve pakket, Col-Met kantopsluitingen en de overige kantopsluitingen.

  • Straightcurve cortenstaal kantopsluitingen: met Straightcurve heb je zeer flexibele cortenstaal kantopsluitingen. De Straightcurve kantopsluiting kun je buigen, wat ideaal is wanneer je meer organische vormen in de tuin wil aanbrengen. Dit type kantopsluiting heeft een dikte van 2mm.
  • Col-Met kantopsluitingen: Dit type kantopsluiting is verkrijgbaar in twee verschillende diktes: 2mm en 3mm. Ook dit materiaal is flexibel en kun je eenvoudig aan elkaar bevestigen. Je ontvangt bij dit type kantopsluiting grondpennen.
  • De overige cortenstaal kantopsluitingen: Naast de bovengenoemde twee type kantopsluitingen vind je in onze collectie veel andere cortenstaal kantopsluitingen. Zo zijn er rechte ‘cortenstaal platen’ verkrijgbaar in 2mm en 3mm dik. Je kunt ook deze platen aanschaffen met een gezette rand. Bij de verschillende pakketten kun je kiezen uit diverse hoogtes. De kantopsluitingen van 2mm dik kun je lichtjes buigen, bij 3mm is dit niet mogelijk. Naast de rechte kantopsluitingen zijn er verschillende hoeken leverbaar. Let op dat je bij de gezette rand een binnenhoek en buitenhoek hebt.

Cortenstaal kantopsluitingen plaatsen

Cortenstaal kantopsluitingen plaatsen kun je op verschillende manieren doen. Zo kun je ervoor kiezen om de kantopsluitingen te bevestigen aan piketpalen. Voor de kantopsluitingen van 250 cm geldt dat er 4 palen per cortenstaal kantopsluiting nodig zijn. Twee palen dienen op de hoeken geplaatst te worden en vormen direct de hoekpalen voor de volgende cortenstaal kantopsluiting. Deze palen kun je bij de kantopsluitingen per 25 stuks bestellen. Indien gewenst kun je alvast gaten laten boren in de kantopsluitingen op de plekken waar de palen komen.

Wil je de Straightcurve kantopsluiting plaatsen? Dan kun je dit eenvoudig doen met de meegeleverde bevestigingsmaterialen. Ook bij Col-Met cortenstaal kantopsluiting ontvang je grondpennen. De grondpennen kun je met een rubberen hamer of klauwhamer in de grond slaan. Wanneer je de cortenstaal kantopsluiting heb geplaatst, kun je met een waterpas controleren of de kantopsluitingen recht staan. Wil je ervoor zorgen dat de cortenstaal kantopsluiting extra stevig staat? Zet ze dan extra vast met piketpalen. Piketpalen zorgen voor een extra stevige basis.

Hoe gebruik je een kantopsluiting of cortenstaal border in je tuin?

Je kunt cortenstaal kantopsluitingen en borders op veel verschillende manieren in de tuin gebruiken. Heb je bijvoorbeeld een gazon van natuurlijk gras, dan kan een cortenstaal border heel handig zijn om het gras te scheiden van bijvoorbeeld het pad. Het gras zal zo niet verder woekeren. Daarnaast kun je een cortenstaal border ook gebruiken wanneer je verschillende soorten grind in de tuin hebt liggen. Wanneer je hier overheen loopt zullen de grindsoorten na verloop van tijd door elkaar gaan liggen, maar met een border kun je dit voorkomen!

Je kunt een cortenstaal kantopsluiting of cortenstaal border ook gebruiken om een speels effect te creëren in de tuin door bepaalde delen van je tuin hoger te plaatsen. Tevens kun je het uitbreken van of verzakkingen van het straatwerk voorkomen. De cortenstaal kantopsluitingen zijn vorstbestendig, omdat ze geen water of vocht opnemen. Een lange levensduur gegarandeerd!

De eigenschappen van de cortenstaal kantopsluiting

De kantopsluitingen zijn gemaakt van cortenstaal. Cortenstaal heeft als eigenschap een mooie roestbruine kleur te vormen. Dit roest beschermt het staal tegen verdere corrosie. De sterkte van cortenstaal is vergelijkbaar met RVS. Vele gebouwen, bruggen en kunstwerken worden gemaakt van cortenstaal!

Flexibele cortenstaal borderranden

Wil je geen rechte lijnen maar juist organische vormen in je tuin creëren? Kies dan voor een flexibele borderrand. In onze collectie vind je flexibele borderranden van Straightcurve. De Straightcurve borderrand kun je makkelijk gebruiken.

De borderranden van 2mm dik cortenstaal kun je ook lichtjes buigen. Bij de 3mm dikke borderranden is dit niet meer mogelijk. Je kunt de borderranden van 2mm dik gebruiken voor bijvoorbeeld grote cirkels.

Een compleet pakket met de Col-Met kantopsluiting

Ga voor gemak, kies voor de Col-Met kantopsluiting. Bij deze cortenstaal kantopsluiting ontvang je voldoende grondpinnen om de kantopsluitingen stevig in de grond vast te zetten. De Col-Met kantopsluiting van cortenstaal 2 mm dik kun je lichtjes buigen. Bij de cortenstaal kantopsluitingen van 3 mm is dit niet mogelijk.

Geef je tuin een luxe uitstraling met een gezette kantopsluiting

Naast de 'platte kantopsluiting' hebben we ook kantopsluitingen met een gezette rand. Deze kantopsluiting zijn aan de bovenkant 90 graden gebogen, waardoor ze een luxere uitstraling hebben dan de platte kantopsluitingen. Wanneer je van deze kantopsluiting gebruik maakt in je tuin, let er dan op dat je de rand naar de binnenzijde plaatst voor een luxe uitstraling. 

Bij de gezette kantopsluitingen horen ook ook gezette binnenhoeken en buitenhoeken. Let er ook op bij het bestellen dat je deze juist meebesteld!

Wil je een ultra stevige kantopsluiting?

Wil je grotere hoogteverschillen creëren of wil je een cortenstaal 'muur' maken met een groter draagvermogen? Kies dan voor een cortenstaal keerwand in plaats van een kantopsluiting. Een cortenstaal keerwand is wat sterken dan een cortenstaal kantopsluiting. Zo heeft een keerwand ook een stevige basis en kan hij stabiel zelf blijven staan. Een kantopsluiting kan dat niet en deze moet al dan niet door middel van piketpaaltjes in de grond worden bevestigd.

De voordelen van kantopsluitingen bestellen bij Cortenstaalplantenbak.nl

Bestel je cortenstaal kantopsluitingen voordelig en vertrouwd online bij Cortenstaalplantenbak.nl. Wanneer je bij ons je cortenstaal kantopsluitingen besteld, ontvang je 5 jaar fabrieksgarantie op de kantopsluitingen. Daarnaast kun je bij ons gebruik maken van kopersbescherming via Trusted Shops. Trusted Shops is een externe onafhankelijke partij waarbij je jouw aankoop kunt verzekeren. Mocht er iets mis gaan, dan staan zij (en wij) voor je klaar. 

Wil je de kantopsluitingen eerst zien voordat je betaalt? Kies dan voor achteraf betalen via Afterpay of Klarna. Je hoeft dan pas te betalen wanneer je de kantopsluitingen van ons hebt ontvangen.

Heb je vragen over de kantopsluitingen?

Heb je vragen over de kantopsluitingen, zoals over hoe je ze het beste kunt plaatsen en wat de verschillen zijn tussen al onze pakketten? Neem dan contact op met onze klantenservice! Dat kun je doen via de chat (zie de chat pop-up in rechts in beeld), via de mail, Whatsapp of bereik ons telefonisch. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 08.30 en 17.00.