Waterschalen

Maak van je tuin een oase met een cortenstaal waterschaal. De ronde waterschalen zijn uitgevoerd in kwaliteit cortenstaal 3,0 mm. Ze vormen binnen 4-6 maanden een mooie roestbruine kleur, die de waterschaal beschermt tegen verdere corrosie. De cortenstaal waterschalen zijn verkrijgbaar in diverse maten. De maten zijn lengte x breedte x hoogte. We kunnen ook cortenstaal waterschalen op maat leveren.

5 Producten
Filters
Heb je vragen over een van onze producten?
Snel
advies

Heb je vragen over een van onze producten?

Onze vakspecialisten helpen je graag via de snelle chatfunctie

Whatsapp Chat starten
Heb je vragen over een van onze producten?
Pagina 1 van 1

Cortenstaal waterschaal in je tuin plaatsen?

In veel tuinen zie je een waterelement terugkomen, zoals een vijver of fontijn. Heb je hier niet veel ruimte voor of wil je hoger boven de grond een waterelement plaatsen? Dan kan een waterschaal van cortenstaal de perfecte oplossing bieden.

De ronde cortenstaal waterschalen zijn in 6 verschillende afmetingen te verkrijgen. Zo heeft het kleinste model cortenstaal waterschaal een doorsnede van 60 centimeter. De grootste cortenstaal waterschaal heeft een doorsnede van maarliefst 2 meter! Alle cortenstaal waterschaal diameters zijn:

  • Cortenstaal waterschaal 60 cm,
  • Cortenstaal waterschaal 80 cm,
  • Cortenstaal waterschaal 100 cm,
  • Cortenstaal waterschaal 120 cm,
  • Cortenstaal waterschaal 150 cm,
  • Cortenstaal waterschaal 200 cm.

Gebruik een waterschaal als minivijver of badplaats voor vogels

Je kunt een cortenstaal waterschaal op diverse manieren gebruiken in de tuin. Zo kun je hem beplanten met waterplanten zodat je een mini-vijver creëert. Daarnaast kan het voor vogeltjes - zeker in een warme zomer - een goede uitkomst bieden als badplaats of drinkplaats. Plaats de waterschaal op een cortenstaal sokkel zodat de katten uit de buurt niet de kans krijgen om bij de vogeltjes te komen.

De voordelen van een waterschaal van cortenstaal

Een waterschaal van cortenstaal heeft niet alleen een prachtig en opvallend uiterlijk, maar ook nog eens diverse voordelen. De sterkte van cortenstaal kan namelijk vergelijken worden met dat van roestvrij staal. Cortenstaal is erg sterk en vorstbestendig. Je kunt de cortenstaal waterschaal daarom zonder problemen vele jaren buiten laten staan! Op alle cortenstaal waterschalen ontvang je 5 jaar fabrieksgarantie.

De waterschalen worden zonder roestlaag geleverd. Houd daar dus rekening mee, ze zullen in het begin nog een zwarte kleur hebben. Na ongeveer 4 tot 6 maanden wordt de kenmerkende roestlaag gevormd. 

Zorg voor een lange levensduur van je waterschaal

Om zo lang mogelijk te kunnen genieten van je waterschaal, dien je ervoor te zorgen dat het water in de waterschaal Ph-neutraal (7) is. Hierdoor kan het water de waterschaal niet aantasten. Daarnaast dien je de waterschaal op een stabiele, rechte ondergrond te plaatsen. 

De populairste waterschaal: waterschaal 100 cm

De populairste cortenstaal waterschaal uit ons assortiment is niet de kleinste waterschaal of de grootste waterschaal, maar de waterschaal met het tussenformaat van 100 cm. Deze waterschaal past perfect in de wat kleinere, maar ook in de grotere tuin. In de waterschaal 100 cm heb je voldoende ruimte voor plantjes en een flinke laag water.