Cortenstaal platen zijn er in vele soorten, maten en diktes. Je kunt een cortenstaal plaat ook weer voor meerdere doeleinden gebruiken. Zo kun je er plantenbakken mee maken, hoogteverschillen mee creëren of een grote cortenstaal plaat gebruiken als schutting. Welke cortenstaal plaat bij jouw wensen past, hangt natuurlijk af van wat je er mee gaat doen. Wij helpen je graag op weg en lichten de verschillende soorten cortenstaal platen uit onze webshop hieronder toe.

Cortenstaal kantopsluiting als cortenstaal plaat

In onze collectie verkopen we diverse pakketten cortenstaal kantopsluitingen. Zo zijn er platte cortenstaal kantopsluitingen, maar ook kantopsluitingen met een gebogen rand. De ‘platte’ kantopsluitingen zijn als het ware platte cortenstaal platen. Deze cortenstaal platen worden verkocht in twee verschillende diktes:

  • Cortenstaal platen van 2mm
  • Cortenstaal platen van 3mm

De 2mm dikke cortenstaal platen kun je lichtjes buigen. Bij cortenstaal platen van 3mm dik is dit niet meer mogelijk.

De cortenstaal kantopsluitingen zijn verkrijgbaar in lengtes van 230 cm per plaat. Je kunt hierbij kiezen uit 5 verschillende hoogtes: 10 cm, 15 cm, 20 cm, 29 cm en 39 cm. De pakketten met cortenstaal kantopsluitingen bestaan uit 10 stuks of 25 stuks. Bekijk hieronder de verschillende cortenstaal plaat-pakketten.

Waar kun je deze cortenstaal platen voor gebruiken?

De cortenstaal platen kun je gebruiken als kantopsluitingen. Hiermee kun je hoogteverschillen realiseren in de tuin, maar ook bijvoorbeeld het gazon scheiden van het grindpad. De cortenstaal platen zijn eenvoudig te gebruiken en perfect wanneer je accenten wil aanbrengen in de tuin.

Kantopsluiting als cortenstaal plaat gebruiken

Daarnaast kun je deze cortenstaal platen ook gebruiken om diverse delen in de tuin van elkaar te scheiden. Zo zijn ze bij uitstek geschikt om bijvoorbeeld het groen te scheiden van het grindpad, of juist verschillende soorten grind van elkaar. Je kunt de cortenstaal platen zo ver ingraven als je zelf wilt. 

Bekijk de cortenstaal kantopsluitingen

Grote cortenstaal platen als schutting

Trek de warme kleuren van cortenstaal verder door in de tuin naar de schutting. Met de grote cortenstaal platen van 180 centimeter hoog weer je nieuwsgierige ogen van voorbijgangers en kun je een fijn plekje creëren in de tuin.

Cortenstaal plaat als schutting

Deze grote cortenstaal platen zijn 5 centimeter dik en 60 of 110 centimeter breed. We verkopen deze cortenstaal platen, ook wel bekend onder de naam ‘Cortenstaal sfeerpaneel’, ook met diverse motieven. Deze motieven zijn uit de cortenstaal platen gelaserd. Wil je dit nu ook graag of wil je een design voor jou op maat gemaakt? Stuur dan de exacte tekening naar ons toe en wij maken graag een offerte op maat voor je.

Bekijk alle grote cortenstaal platen

Voor welke cortenstaal plaat kies jij?

Weet je al voor welke cortenstaal plaat jij kiest in de tuin? Kies je voor een flexibele cortenstaal plaat of meer een stevige, grote cortenstaal plaat? Je kunt met beide type platen ontzettend veel. Zoals aangegeven kun je er hoogteverschillen mee creëren, delen van de tuin scheiden en je kunt met de grote cortenstaal platen nieuwsgierige ogen weren en de erfafscheiding duidelijk aangeven.

Wil je graag advies over de verschillende cortenstaal platen, neem dan contact op met onze klantenservice! Onze experts staan je graag te woord en helpen je graag verder met het maken van de beste keuze.