Roest kleurige plantenbakken worden steeds populairder en zien we steeds meer terug in de moderne tuinen. Het is tegenwoordig een duidelijke trend die zich nog verder gaat voortzetten vanwege de warme uitstraling en vele voordelen die deze roestige plantenbakken met zich meebrengen. Maar waar komt deze kleur nu eigenlijk vandaan en wat zijn deze voordelen dan precies? Hieronder vertellen we je alles over de roest kleurige plantenbakken van cortenstaal!

Roest plantenbakken kopen? Shop op Cortenstaalplantenbak.nl

De eigenschappen van roest plantenbakken 

Onze roest plantenbakken zijn gemaakt van het oersterke materiaal: Cortenstaal. Dit materiaal werd vroeger gebruikt om bruggen en gebouwen mee te bouwen, zo sterk is het! Zo staat COR voor corrosion resistent, oftewel corrosiebestendig. TEN staat voor tensile strength, oftewel treksterkte. Mede hierdoor is de plantenbak zeker bestand tegen een stootje en gaat hij jarenlang mee. Ook is cortenstaal bestendig tegen water en vorst omdat het geen water of vocht opneemt. Je kan je roest plantenbakken dus elk seizoen met een gerust hart buiten laten staan.

Roest plantenbakken zijn daarnaast ook geliefd om het weinige onderhoud dat ze nodig hebben. Hoe fijn is dat! Bekijk hier alle roestige plantenbakken uit ons assortiment

Hoe ontstaat die roestkleur?

De mooie, warme roest kleur waar deze cortenstalen plantenbakken bekend om staan, wordt gecreëerd naar aanleiding van een natuurlijk proces wat enkele maanden kan duren. Ze worden bij aflevering dus in de standaard staalkleur afgeleverd en nog niet met de roest kleur. Zo zal de plantenbak door de weersomstandigheden en luchtvochtigheid langzaam gaan roesten. De roestkleurige en zeer dichte oxidehuid ontstaat na enkele maanden in de buitenlucht en schermt het materiaal af van zuurstof, waardoor de oxidatie langzaam verloopt. Het mooie aan dit natuurlijke proces is dat elke plantenbak uniek wordt en zijn eigen identiteit krijgt.

Wist je dat het ook mogelijk is om het roestproces te versnellen? Zo hoef je niet meer vele maanden te wachten! Hier kun je meer informatie daarover terugvinden.

Verschillende soorten roest plantenbakken

Ons assortiment bestaat uit verschillende vormen en maten roest kleurige plantenbakken. Zo beschikken we over vierkante, rechthoekige en ronde roest plantenbakken die voor elke tuin passend zijn. Ben je op zoek naar een specifieke maat of vorm? Zoek via de onderstaande links naar jouw favoriete roestige plantenbakken!

Laat roestige plantenbakken op maat maken

Wanneer je niet de perfecte maat vindt in ons standaard assortiment, bieden wij ook nog de mogelijkheid aan om roestige plantenbakken op maat te laten maken. Hiermee ontvang je de perfecte roest plantenbak, volledig naar jouw wensen samengesteld.

Er zijn zelfs nog extra opties mogelijk bij deze maatwerk plantenbakken zoals het laten plaatsen van wieltjes onder de plantenbak of de bodem laten verwijderen. Al deze opties worden automatisch weergegeven voor de desbetreffende plantenbak met roest kleur.

Bekijk hier de maatwerk roest plantenbakken