Gebruik een waterschaal voor vogels als drinkplaats

Gebruik een waterschaal voor vogels als drinkplaats

minuten lezen

Hoewel Nederland bekend staat om haar regen, kan het lange periodes erg droog blijven. Droge periodes maakt het voor kleine diertjes, zoals vogels en insecten, lastig om water te vinden. Om de natuur een handje te helpen kun je een waterschaal voor vogels in je tuin plaatsen.  

Een waterschaal van cortenstaal

Op het internet zijn vele soorten waterschalen te vinden, zoals van steen, metaal, ijzer of zoals bij ons van cortenstaal. Wanneer je een waterschaal van cortenstaal plaatst in de tuin voor vogeltjes, moet je rekening houden dat de waterschaal zonder roest wordt geleverd. Het roestproces van een cortenstaal waterschaal neemt ongeveer 4 tot 6 maanden in beslag.

Het roestproces van een waterschaal kun je ook versnellen. Dit kun je doen door dagelijks een oplossing van water en zout te spuiten op de cortenstalen waterschaal. Let hierbij wel op dat het water in de waterschaal nog niet geschikt is voor vogeltjes. Wanneer het roestproces is voltooid van de waterschaal, zal de waterschaal ook geen roestwater meer afgeven. De roestlaag zorgt voor een beschermende laag, waardoor je vele jaren kunt genieten van een prachtige waterschaal/drinkplaats voor vogels. 

Cortenstaal waterschaal als mini vijver

Waar moet je op letten bij het plaatsen van een waterschaal voor vogels?

Wanneer je een waterschaal voor vogels in je tuin plaatst, zorg dan dat deze wat hoger van de grond staat. Zo zijn de vogels beter beschermd tegen hun natuurlijke vijand, de kat. Een cortenstalen waterschaal kun je bijvoorbeeld mooi plaatsen op een cortenstalen sokkel. Zo bied je niet alleen bescherming, maar het ziet er ook nog eens leuk uit!

Bekijk hier alle cortenstalen waterschalen voor vogels

Een waterschaal als drinkplaats voor vogels en als vijver

Wist je dat je van je waterschaal ook een mini-vijver kunt maken? Zo hoef je niet te graven in je tuin, maar kun je toch genieten van het kalmerende effect van water. Plaats wat vijverplantjes of klein blijvende moerasplanten in de waterschaal en je zult zien dat het vele kleine diertjes aantrekt. Je kunt hiervoor onder andere de volgende soorten gebruiken: waterdriebladbeekpunge of de dotterbloem.

Verschillende formaten waterschalen

Op Cortenstaalplantenbak.nl vind je cortenstalen waterschalen voor vogeltjes in 6 verschillende groottes. Zo heeft de kleinste waterschaal een doorsnede van 60 centimeter (40 cm hoog) en de grootste waterschaal een doorsnede van 2 meter (31cm hoog). Afhankelijk van de grootte van je tuin en je wensen kun je de cortenstalen waterschaal hier perfect op afstemmen.

Delen
  • 0
Vergelijk productenVerwijder alle producten
    U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Categorieën
Alle plantenbakkenVierkante plantenbakRechthoekige plantenbakRonde plantenbakMaatwerk plantenbakBorderrandenOverige productenInformatie en tipsMerkenOver onsBlogKlantenserviceMijn account