Verrijk je tuin met robuuste cortenstaal plantenbakken en bloembakken! De cortenstaal plantenbakken die je vindt bij Cortenstaalplantenbak.nl zijn - afhankelijk van de grootte - uitgevoerd in top kwaliteit 2mm of 3mm dik cortenstaal.

Alle cortenstaal plantenbakken en bloembakken worden ongeroest bij jou geleverd. De stalen plantenbakken vormen binnen 4 à 6 maanden hun kenmerkende roestbruine kleur. Staat je gewenste cortenstaal plantenbakken maat niet in de categorie hieronder? Bekijk dan onze maatwerk mogelijkheden. Hierbij kun je zelf de maten invoeren en kiezen voor het monteren van verzonken wielen. Alle maten zijn lengte x breedte x hoogte.

117 Producten
Filters
Heb je vragen over een van onze producten?
Snel
advies

Heb je vragen over een van onze producten?

Onze vakspecialisten helpen je graag via de snelle chatfunctie

Whatsapp Chat starten
Heb je vragen over een van onze producten?
Pagina 1 van 10

Cortenstaal plantenbak kopen? Shop eenvoudig online!

Cortenstaal plantenbakken zijn robuuste, stevige plantenbakken. Met cortenstaal plantenbakken kun je veel sfeer creëren in de tuin, ongeacht de stijl die je hebt. Cortenstaal past in zowel de klassieke tuin, als de moderne of industriële! De roestbruine kleur, die na enkele maanden wordt gevormd, kan perfect blenden in de natuurlijke kleuren van je tuin. Daarnaast kun je de cortenstaal plantenbak ook gebruiken als eye-catcher! Zet hem bijvoorbeeld centraal in de tuin of langs de zijkant.

De eigenschappen van cortenstaal

Het grootste en bekendste kenmerk van cortenstaal is natuurlijk de prachtige roestbruine kleur. Bloembakken of andere producten van cortenstaal stralen het hele jaar door warmte uit en passen in ieder seizoen. De sterkte van cortenstaal is vergelijkbaar met dat van roestvrijstaal. Daarom wordt cortenstaal ook gebruikt in bijvoorbeeld de architectuur, scheepsbouw, het maken van grote kunstwerken en natuurlijk in de tuin. Cortenstaal heeft als eigenschap dat het veel weersbestendiger is dan andere staalsoorten.

Waar cortenstaal van wordt gemaakt?

Cortenstaal is een ijzersoort waaraan diverse elementen worden toegevoegd, waaronder koper, nikkel, chroom en fosfor. Dit zorgt ervoor dat de roestbruine kleur wordt ontwikkeld op de plantenbak, welke ervoor zorgt dat er een dichte corrosielaag ontstaat. Hierdoor wordt de levensduur van cortenstaal verlengt tot wel levenslang! Het voordeel hiervan is ook dat je vrijwel geen onderhoud aan de plantenbak hebt, wie wil dat nou niet?

Cortenstaal (sneller) laten roesten? Zo doe je dat!

Je ontvangt je cortenstaal plantenbakken zonder roest. Op het moment van leveren is hij nog zwart/donkergrijs van kleur. Na ongeveer 4 tot 6 maanden wordt de unieke, kenmerkende roestlaag gevormd. Dit roestproces op je cortenstaal plantenbak kan tot maximaal 1,5 jaar duren. Hoe snel de roestlaag gevormd wordt is afhankelijk van verschillende factoren. Regen, luchtvochtigheid en wind spelen hierbij een rol.

Wil je dit roestproces van je cortenstaal plantenbak versnellen? Dat is mogelijk! Je kunt zelf aan de slag met het maken van een zoutoplossing. Los hierbij 3 grote eetlepels zout op in 10 liter warm water. Deze zoutoplossing giet je met een gieter in ruime maten over de cortenstaal plantenbak heen. Herhaal dit dagelijks om het proces te versnellen.

Altijd een unieke plantenbak

Iedere cortenstaal plantenbak is uniek. Het roestproces is namelijk afhankelijk van diverse invloeden, zoals de regenluchtvochtigheidwind en de temperatuur. Door de weersinvloeden ontstaat er een uniek roestpatroon op de cortenstaal plantenbak.

Vierkante cortenstaal plantenbakken

In onze collectie vind je 25 verschillende formaten vierkante cortenstaal plantenbakken. Van kleine vierkante plantenbakken van 30x30x60 cm tot de grootste vierkante plantenbak van 200x200x80 cm. Afhankelijk van de grootte van de plantenbak, wordt hij uitgevoerd in 2mm of 3mm cortenstaal.

De vierkante plantenbakken staan niet alleen prachtig in de voortuin, maar ook bijvoorbeeld op een bedrijventerrein. Deze cortenstaal plantenbakken kenmerken zich door hun robuuste karakter. Ze nemen geen vocht op en zijn daardoor vorstbestendig. Is er geen vierkante cortenstaal plantenbak in het formaat die je graag zou willen hebben? Bekijk dan onze maatwerk cortenstaal plantenbakken. Hierin kun je zelf de maten invoeren.

Rechthoekige cortenstaal plantenbakken

In totaal zijn er 24 verschillende formaten rechthoekige cortenstaal plantenbakken. Het kleinste model heeft een afmeting van 80x40x40 cm. De grootste rechthoekige plantenbak heeft een afmeting van 230x50x40 cm.

Afhankelijk van het model dat je kiest, kun je een rechthoekige cortenstaal plantenbak op meerdere manieren gebruiken. Kies je voor een hoge, rechthoekige plantenbak? Gebruik deze dan als afscheiding tussen bepaalde delen in je tuin. Een lage, brede cortenstaal plantenbak kun je bijvoorbeeld weer gebruiken als moestuin!

Cortenstaal plantenbakken op maat voor jou gemaakt

Cortenstaal is een fijn materiaal om mee te werken. Hierdoor is er qua maatwerk ook het een en ander mogelijk. Je hebt de volgende opties waaruit je kunt kiezen bij een maatwerk cortenstaal plantenbak.

  • Cortenstaal plantenbak zonder bodem. Dit is ideaal wanneer je de plantenbak wilt gebruiken als borderrand om een boom heen.
  • Cortenstaal plantenbak met heftruck toepassing. Wanneer je hiervoor kiest, monteren wij hogere poten onder de plantenbak waardoor je hem met een heftruck kunt verplaatsen.
  • Je cortenstaal plantenbak gebruiken als vijver. Kies je hiervoor? Dan maken wij hem sterker zodat de plantenbak de waterdruk aankan.
  • Laat verzonken wielen onder je cortenstaal plantenbak Met verzonken wielen kun je de cortenstaal plantenbak eenvoudiger verplaatsen van plek.

Grote bloembakken van cortenstaal

Grote bloembakken van cortenstaal zijn perfect om een grote, lege oppervlakte mee op te vullen. Zo kun je bijvoorbeeld de grote bloembakken van 200x200x80 cm gebruiken voor het planten van bomen. Ook kun je grote, smalle bloembakken gebruiken als erfafscheiding. Deze bloembakken in combinatie met hoge beplanting weren weer de nieuwsgierige blikken vanaf de straat.

Cortenstaal bloembakken die perfect bij ieder seizoen passen? Kies dan voor kleurrijke beplanting in je bloembak! Vrijwel alle bloemen kleuren perfect bij de natuurlijke kleuren van cortenstaal.

De voordelen van een cortenstaal plantenbak of bloembak

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen is cortenstaal ontzettend duurzaam en ook nog eens sterk. De cortenstaal plantenbakken stralen warmte en sfeer uit en zijn een ware toevoeging voor iedere tuin! Je kunt ze daarnaast verkrijgen in tal van maten en afmetingen. Ook is er bij cortenstaal de mogelijkheid om te kiezen voor een op maat gemaakte plantenbak of een plantenbak zonder bodem. Reden genoeg om voor een prachtige cortenstaal plantenbak te kiezen.