cortenstaal bloembakken zonder bodem

Cortenstaal bloembakken creëren een warme en tijdloze uitstraling in je tuin. Onze cortenstaal bloembakken zijn verkrijgbaar in verschillen vormen en maten. Er is zelfs maatwerk mogelijk, waardoor je een bloembak naar wens kunt samen stellen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een cortenstaal bloembak zonder bodem. Op deze pagina geven we je meer informatie over het verwijderen van de bodem uit de cortenstaal bloembak en waarom je hiervoor zou kunnen kiezen.

Grote beplanting in een cortenstaal bloembak zonder bodem

Heb je een grote tuin? Dan misstaat een grote cortenstaal bloembak daar zeker niet. Ook in een kleinere tuin komt een cortenstaal bloembak tot zijn recht. Met cortenstaal bloembakken geef je jouw tuin namelijk een warme, natuurlijke uitstraling. Door de prachtige roestkleur die ontstaat na 4-6 maanden passen de cortenstaal bloembakken perfect tussen al het groen in de tuin. 

In onze collectie vind je vele cortenstaal bloembakken. De cortenstaal bloembakken worden standaard geleverd met bodem, maar je kunt ook kiezen voor cortenstaal bloembakken zonder bodem. Door de bodem uit de cortenstaal bloembak te laten verwijderen, geef je de wortels van de beplanting meer ruimte om te groeien. Hierdoor kun je ook grote(re) planten laten groeien, zoals bomen. 

Bekijk hier onze cortenstaal bloembakken zonder bodem

Bloembakken zonder bodem gebruiken als borderrand

Als je kiest voor een lage cortenstaal bloembak zonder bodem, kun je deze ook gebruiken als borderrand. Plaats de bloembak net met de rand van de bodem in de grond en vul de cortenstaal bloembak met genoeg aarde. Zo creëer je zelf een borderrand. Borderranden worden vaak geplaatst langs een terras of gras. De rechthoekige bloembakken zijn hier erg geschikt voor.

cortenstaal bloembak zonder bodem als borderrand

Zelf een cortenstaal bloembak zonder bodem samenstellen?

Ben je opzoek naar een cortenstaal bloembak zonder bodem die perfect in jouw tuin past? Dan kun je ook een cortenstaal bloembak zonder bodem zelf samenstellen. Dit kun je doen in onze maatwerk configurator. Hierbij kun je kiezen voor een cortenstaal bloembak in small/medium en voor een cortenstaal bloembak in XL formaat.

  • Bij de small/medium cortenstaal bloembakken wordt er gebruik gemaakt van 2mm dik cortenstaal. Deze bloembak kan een maximale afmeting hebben van 200x145x75 cm (lengte x breedte x hoogte).
  • Wil je graag een groter formaat cortenstaal bloembak? Kies dan voor de XL cortenstaal bloembak. Bij de XL cortenstaal bloembak kun je kiezen voor een maximale afmeting van 300x200x160 cm. De XL bloembak wordt uitgevoerd in 3mm dik cortenstaal. 

Bij beide maatwerk cortenstaal bloembakken kun je kiezen voor het verwijderen van de bodem. 

Wil je graag andere vormen maken van je cortenstaal bloembak zonder bodem? Dan kun je ook cortenstaal borderranden gebruiken. Deze zijn verkrijgbaar in pakketten vanaf 6 stuks en met verschillende diktes en hoogtes. De borderranden plaats je, net zoals de cortenstaal bloembakken zonder bodem, voor een deel in de grond. De borderranden dienen alleen wel aan elkaar bevestigd te worden d.m.v. piketpaaltjes of bijgeleverde bevestigingsmaterialen. Dit verschilt per borderrand.

Bekijk hier onze cortenstaal borderranden

Cortenstaal bloembakken zonder bodem zijn makkelijk in onderhoud

Cortenstaal heeft eigenlijk geen vast onderhoud nodig. Je plaatst de cortenstaal bloembakken in de tuin en de natuur doet zijn werk. Het roestproces duurt ca. 4-6 maanden. Je kunt dit versnellen door de cortenstaal bloembakken elke dag in te sprayen met een roestversneller. Hierdoor kun je het roestproces verkorten met ca. 2 maanden.

Je kunt ook op andere manieren de cortenstaal bloembakken sneller laten roesten. Hoe je dat precies doet lees je hier.

Inspiratie nodig voor meer cortenstaal bloembakken en plantenbakken?

Een deel van onze cortenstaal bloembakken op maat, staan al te stralen in verschillende tuinen. Inspiratie opdoen? Bekijk dan hier onze klantenfoto’s.