Zet een cortenstaal plantenbak enkele maanden buiten en door het roestproces ontstaat er een unieke bak. We houden er van! Bezoekers vragen weleens: waarom verkopen jullie alleen cortenstaal op CortenstaalPlantenbak.nl? Eigenlijk is de belangrijkste reden dat we zelf groot fan zijn van dit prachtige roestbruine materiaal. Het is mega sterk en past perfect in een moderne tuin. Wat cortenstaal nog meer bijzonder maakt, hebben we hieronder in 7 punten voor je opgesomd.

1. Met cortenstaal heb je altijd een unieke plantenbak

Iedereen haalt dezelfde plantenbak bij de lokale bouwmarkt. Saai! Een plantenbak van cortenstaal is 100% uniek. De bak krijgt pas na aankoop zijn eigen identiteit. Je plaatst de plantenbak in jouw tuin, waarna je deze in een periode van enkele maanden (vaak 4 tot 6) ziet verkleuren van staalkleurig naar roestbruin. Geen enkele bak ziet er dus hetzelfde uit.

2. Cortenstaal is oersterk

Het is niet voor niets dat bruggen, gebouwen en kunstwerken van cortenstaal zijn gemaakt. Dit materiaal is namelijk oersterk. Het is een metaallegering, bestaande uit ijzer waaraan koper, fosfor, silicium, nikkel en chroom zijn toegevoegd. Deze bak kan dus absoluut tegen een stootje, is onverwoestbaar en gaat jarenlang mee.

3. Cortenstaal is beschermd tegen corrosie

Door de dichte oxidehuid wordt het dieper liggende materiaal beschermd. Hierdoor hoef je een cortenstaal bak niet te schilderen. Wel is het verstandig om natte bladeren - die tegen de bak liggen - op te ruimen. Door de vertraagde cyclus van nat worden en opdragen wordt corrosie versneld.

4. Iederen cortenstalen plantenbak straalt warmte uit

De belangrijkste reden om voor een cortenstaal plantenbak te kiezen is dat je van de kleur houdt. Een cortenstaal plantenbak geeft kleur aan een tuin. Prima te combineren met een groene grasmat, antraciet kiezels of betonnen tegels. Een cortenstalen plantenbak past daarnaast in ieder seizoen! Hieronder wat inspiratie voor jouw tuin.

5. Kies voor plantenbakken met een stoere uitstraling

De cortenstaal plantenbakken van Cortenstaalplantenbak.nl hebben een stoere en tijdloze uitstraling, wat onder andere komt door de brede en dubbele randomlijsting. Hierdoor lijkt de bak heel massief, maar in werkelijkheid is het cortenstaal slechts twee millimeter dik. Het voordeel hiervan is dat een cortenstaal plantenbak nog enigszins te tillen is. Bij de grotere bakken (vanaf 100 bij 100 centimeter) heb je hulp nodig van vrienden of buren, maar de kleinere bakken zijn prima zelfstandig te verplaatsen.

6. Jouw hele tuin in cortenstaal?

Een cortenstaal plantenbak is goed te combineren met andere accessoires van cortenstaal. Op Cortenstaalplantenbak.nl vind je bijvoorbeeld sokkels van cortenstaal, waar je een object op kunt zetten. Denk bijvoorbeeld aan een vuurschaal, kunstwerk of plantenbak. Ook bestel je bij ons cortenstalen tuintrappentuinhaarden en kantopsluitingen. Kortom, genoeg om je volledige tuin onder te dompelen in cortenstaal.

7. Ook bij cortenstaal is maatwerk goed mogelijk

Wil je een cortenstalen plantenbak van precies 39 cm bij 482 cm? En 98 centimeter hoog? Geen probleem. Bij Cortenstaalplantenbak.nl is het mogelijk om tot op de centimeter nauwkeurig een maatwerk plantenbak te bestellen. Helaas gaat dit (nog) niet via de reguliere shop. Stuur ons een e-mail. De kosten voor een maatwerk bak zijn ongeveer gelijk als voor een normale plantenbak. In tegenstelling tot een polyester plantenbak hoeft er geen mal gemaakt te worden.