Met cortenstaal schermen is het mogelijk om op een eenvoudige en makkelijke manier een sfeervol element in je tuin te plaatsen. Je kunt de cortenstaal schermen gebruiken voor verschillende toepassingen, zoals een afscheiding in de tuin maken op de erfgrens (gebruiks als een cortenstaal schutting), maar daarnaast is het ook gewoon mooi als sfeerelement in je tuin. Zeker wanneer je al beschikt over meerdere cortenstaal tuinartikelen, zoals plantenbakken of kantopsluitingen. Door cortenstaal in meerdere elementen terug te laten komen creëer je eenheid en rust in je tuin. Wij vertellen je graag meer over onze cortenstaal schermen en cortenstaal schuttingen en hoe je deze kunt toepassen! 

cortenstaal scherm

Toepassingen van cortenstaal schermen en cortenstaal schuttingen

Cortenstaal schermen zijn tegenwoordig erg populair en kunnen worden ingezet voor verschillende toepassingen. Zo hoeft het niet alleen sfeer te brengen in je tuin, maar kan het ook erg functioneel zijn voor bepaalde situaties. Zo kunnen de cortenstaal schermen en cortenstaal schuttingen worden gebruikt als afscheiding in je achtertuin of in de tuin aan de zijkant van je huis. Dit zorgt ervoor dat je meer privacy krijgt en minder last van nieuwsgierige ogen hebt.

Ook zijn de schermen van cortenstaal in te zetten om je terras of een specifiek gedeelte van je tuin te beschermen tegen de wind. Zo kun je heerlijk uit de wind in de zomer een boekje lezen. Tevens zijn er voor de creatieveling natuurlijk vele opties mogelijk om je eigen tuin op te splitsen en in te delen zoals je het zelf wilt. Zo kun je bepaalde delen van je tuin afschermen, opsplitsen of diverse knusse hoekjes creëeren in je tuin. Kortom, je kunt dus een hoop met cortenstaal schermen en schuttingen!

Bekijk hier alle cortenstaal schuttingen en schermen

Plaatsing van een cortenstaal schutting of scherm

De cortenstaal schuttingen en schermen worden online ook wel vaak 'sfeerpanelen' genoemd. De cortenstaal schermen zijn erg eenvoudig te plaatsen. Zo kunnen de cortenstaal schermen bevestigd worden met de cortenstaal palen die ook aangeboden worden op onze webshop. Deze zijn gemakkelijk in de grond te bevestigen. De schermen dienen vervolgens tussen de palen gemonteerd te worden en sluiten naadloos aan. Je plaatst de dus in principe op dezelfde manier als een houten schutting. Lees hier de uitgebreide productomschrijving.

Verschillende designs van de cortenstaal schermen

Voor de cortenstaal schuttingen en cortenstaal schermen hebben we verschillende designs beschikbaar. Deze designs zijn op het staal gelaserd en geven nog meer sfeer en beleving aan het scherm en je tuin. Zit er geen design bij die je aandacht trekt? Dan hebben we nog diverse andere designs beschikbaar. Neem hiervoor contact met ons op

Eventueel is het ook mogelijk om een eigen design op de schermen te laten uitsnijden. Deze mogelijkheid bieden wij aan indien je zelf het design kant en klaar aanlevert en in de juiste bestandsformaten. Neem ook hiervoor contact op met onze klantenservice.

Bekijk al deze cortenstaal schermen

De eigenschappen van cortenstaal

Tegenwoordig zie je steeds meer cortenstaal elementen terug in tuinen en openbare plekken. Dit komt doordat cortenstaal de afgelopen jaren zeer populair is geworden, mede door de warme uitstraling en de duurzaamheid. Zo zijn de cortenstaal schermen ook erg sterk en zijn ze bestand tegen elke seizoen. Wind, regen, vorst of extreme hitte hebben geen invloed op het materiaal.

De schermen hebben bij levering niet direct de warme/roestige kleur die men kent. Dit is een natuurlijk proces die enkele maanden kan duren. Zo is het product eerst staalkleurig en zal het door de luchtvochtigheid en weersomstandigheden langzaam gaan roesten. Ze worden dus ongeroest geleverd. Meer informatie over het roestproces kun je hier vinden.

Waarom een cortenstaal schutting plaatsen in plaats van hout

Een cortenstaal schutting ziet er niet alleen mooi en natuurlijk uit, maar het heeft ook nog eens vele voordelen. Zo is de levensduur van cortenstaal vrijwel levenslang! Een houten schutting moet je bijvoorbeeld vervangen na een jaar of 10/15, bij de cortenstaal schuttingpanelen is dat niet nodig. Daarnaast is een cortenstaal schutting ontzettend sterk en robuust. De sterkte ervan is vergelijkbaar met RVS. De cortenstaal schuttingen zijn naast de standaard panelen ook verkrijgbaar in verschillende motieven!