cortenstaal bloembak

Cortenstaal is haast niet meer weg te denken uit de tuin. Zo past dit robuuste roestige materiaal perfect bij de natuurlijke kleuren uit de tuin, is het ontzettend sterk én zijn er ontzettend veel verschillende tuinartikelen in te verkrijgen. Zo ook cortenstaal bloembakken. Met cortenstaal bloembakken is ontzettend veel mogelijk. Laat ze naar wens op maat maken, combineer ze in de tuinafscheiding of gebruik het als bankje. De mogelijkheden zijn eindeloos! Je vind de leukste inspiratie hieronder.

Geef je tuin een natuurlijke uitstraling met cortenstaal bloembakken

Wanneer tuinartikelen van cortenstaal bij je thuis geleverd worden, hebben deze nog niet hun unieke roestbruine kleur. Deze kenmerkende roestlaag wordt binnen enkele weken tot maanden gevormd. De bruine kleur van cortenstaal past perfect in de tuin waarin je een natuurlijke uitstraling wilt behouden. Wanneer je het goed combineert, bijvoorbeeld met roodkleurig hout en veel groen, kun je de mooiste oase in je tuin maken!

cortenstaal bloembak in de tuin

Cortenstaal bloembak zonder bodem inzetten in de tuin

Zoals gezegd kun je cortenstaal bloembakken op veel verschillende manieren inzetten in de tuin. Laten we eerst eens kijken naar de cortenstaal bloembak zonder bodem. Bij de verschillende maatwerk bloembakken kun je bij iedere maat kiezen voor de extra optie ‘zonder bodem’. Hierbij wordt de bodem uit de cortenstaal bloembak verwijderd, maar blijft hij wel zijn stevigheid behouden. Een cortenstaal bloembak zonder bodem kun je perfect gebruiken voor het planten van een boom. De boom heeft in een cortenstaal bloembak zonder bodem voldoende ruimte om diep te kunnen wortelen. 

Je kunt een boom overigens ook goed planten in een grote cortenstaal bloembak van bijvoorbeeld 100x100x60 cm of 100x100x80 cm (lengte x breedte x hoogte). Hierin zal de boom ook voldoende ruimte hebben.

Creëer een beschut hoekje met een rechthoekige cortenstaal bloembak

Geniet van meer privacy op je dakterras, zit heerlijk uit de wind of creëer een knus beschut hoekje in de tuin. Dit alles kun je realiseren met een rechthoekige cortenstaal bloembak. Vul de rechthoekige cortenstaal bloembak met bamboe of hoge siergrassen, zodat het wind vangt en nieuwsgierige ogen weert.

Cortenstaal houtopslag en bankje in één

Voor een hoge cortenstaal bloembak kun je een cortenstaal houtopslag plaatsen, welke tevens gebruikt kan worden als bankje. Door de multifunctionele houtopslag te vullen met grote blokken hout, creëer je direct meer sfeer in de tuin.

Combineer cortenstaal bloembakken met andere cortenstaal tuinartikelen

Eenheid zorgt voor rust in de tuin. Wanneer je voor cortenstaal bloembakken in de tuin kiest, waarom zou je dan niet meer cortenstaal tuinartikelen laten terugkomen? Combineer een cortenstaal bloembak met een cortenstaal schuttingborderranden of een waterschaal op een cortenstaal sokkel.