Ben je op zoek naar een mooie en gemakkelijk te plaatsen vijver die gemaakt is van cortenstaal? Zoek dan niet verder! Je kunt bij ons kiezen voor een cortenstaal vijver. Een cortenstaal vijver is een sfeervol element voor in de tuin en past bij de verschillende groentinten. Daarnaast zijn de cortenstaal vijvers verkrijgbaar in tal van maten en kun je hem bijvoorbeeld ook een beetje ingraven in de tuin. Hieronder vind je meer informatie over de cortenstaal vijvers en alle mogelijkheden.

De populariteit van cortenstaal

Cortenstaal vijver en cortenstaal elementen in de tuin

Cortenstaal is een zeer sterk en robuust materiaal wat bestendig is tegen de invloeden van ieder seizoen. Cortenstaal is daarnaast erg duurzaam en gaat vele jaren mee. In combinatie met de warme uitstraling die cortenstaal heeft na het roestproces, heeft dit ervoor gezorgd dat de populariteit van dit materiaal enorm gegroeid is de afgelopen jaren. Tegenwoordig zie je het dan ook steeds meer terug in tuinen en openbare plekken.  

Een cortenstaal vijver is naar wens te maken

Door de sterkte van het materiaal is het ook mogelijk om een vijver van cortenstaal te maken. Zo is er een groot aantal cortenstaal vijvers, variërend van 120x80x40 cm (lengte x breedte x hoogte) tot 600x100x60 cm. In totaal zijn er 22 verschillende afmeten verkrijgbaar en kun je ook nog kiezen voor je eigen afmetingen. Wil je graag meer over deze maten weten en een prijs opvragen? Neem dan contact met ons op. We geven je graag een passende prijs!

Een vierkante cortenstaal vijver 

Een vierkante cortenstaal vijver staat prachtig in een lange tuin of juist in een kleinere tuin als centraal element.

De vierkante vijvers zijn erg gemakkelijk te plaatsen. Wanneer je ze nog iets te hoog vindt, dan kan je er zelfs nog voor kiezen om de vijver een klein stukje in te graven. Houdt er wel rekening mee op welke ondergrond je dit eventueel zou willen doen. Dit omdat de combinatie van een cortenstalen bak met water erin, ervoor zorgt dat de vijver erg zwaar kan worden. Bepaalde ondergronden zijn bijvoorbeeld erg zacht wat ervoor kan zorgen dat de bak binnen enkele jaren kan wegzakken.  

Een vierkante cortenstaal vijver
Een rechthoekige cortenstaal vijver

Langwerpige cortenstaal vijver

Wanneer je een smalle tuin hebt zou een langwerpige vijver van cortenstaal erg voordelig zijn voor de ruimte. Een langwerpige cortenstaal vijver kun je mooi combineren met andere cortenstaal elementen, zodat je hiermee een eenheid creëert. Bekijk hiervoor onze andere artikelen zoals: plantenbakkenborderranden of vuurtafels.

Bekijk hier de maatwerk plantenbakken van cortenstaal

Andere cortenstaal watermogelijkheden

Wil je graag op een andere manier water toevoegen in je tuin door middel van een cortenstaal element? Bekijk dan onze cortenstaal waterschalen. De cortenstaal waterschalen zijn in diverse afmetingen verkrijgbaar, variërend van 60 cm doorsnede tot 200 cm! 

Naast de cortenstaal waterschalen verkopen we ook cortenstaal watertafels. De cortenstaal watertafels zijn verkrijgbaar in het vierkant, rechthoekig of rond. Bij de cortenstaal watertafels ontvang je LED verlichting, zodat je ook in de late uurtjes kunt genieten van een speels watereffect. Daarnaast zijn de watertafels uitgerust met een pomp en kun je ze het hele jaar door buiten laten staan.