Ben jij fan van cortenstaal en ben je op zoek naar tuinwanden in deze warme roestkleurige afwerking? Zoek dan niet verder! Wij bieden verschillende maten cortenstaal tuinwanden aan die je gemakkelijk kunt plaatsen. Cortenstaal tuinwanden zijn de perfecte toevoeging voor in je tuin wanneer je meer privacy wilt creëren of wanneer je je tuin wilt moderniseren met cortenstaal elementen. Lees snel verder en ontdek de mogelijkheden en specificaties van deze tuinwanden.

wanden cortenstaal

De plaatsing van cortenstaal tuinwanden

Onze tuinwanden van cortenstaal zijn erg gemakkelijk te plaatsen, mede omdat de wanden hol zijn van binnen. Hierdoor zijn de wanden erg licht. Je kan ze dus gemakkelijk met z'n twee oppakken en verplaatsen.

Aan de onderkant van de wanden zitten geïntegreerde bevestiging strips, waarmee de wanden bevestigd kunnen worden aan de ondergrond. Wij raden aan om de wanden op een stevige en vlakke ondergrond te plaatsen. Let wel op, de schroeven zijn niet inbegrepen bij de wanden.

Bekijk hier alle cortenstaal wanden

Smalle, tuinwanden cortenstaal met patronen

Naast de robuuste, cortenstaal tuinwanden verkopen we ook diverse smalle, cortenstaal tuinwanden met patronen. Deze tuinwanden zijn op onze website ook wel te vinden onder de naam 'Sfeerpanelen'. De sfeerpanelen zijn verkrijgbaar met diverse gelaserde patronen. Zo kun je kiezen voor een paardenbloem, boommotieven of voor abstracte vormen. Er zijn ook sfeerpanelen zonder patronen verkrijgbaar.

Bekijk hier alle cortenstaal sfeerpanelen

Eigenschappen van de cortenstaal tuinwanden

Cortenstaal is tegenwoordig een zeer populair en modern materiaal wat veel wordt gebruikt in tuinen en openbare gelegenheden. Dit komt omdat cortenstaal een zeer sterk materiaal is, onderhoudsarm is en een zeer mooie warme uitstraling heeft. Zeker wanneer je dit combineert met andere cortenstalen elementen in je tuin.

Daarnaast is cortenstaal ook zeer duurzaam. Het is bestendig tegen alle weersomstandigheden en neemt geen water op. Hierdoor hoeft er nauwelijks onderhoud verricht te worden en gaan de tuinwanden erg lang mee. Bij de levering van deze wanden is het cortenstaal nog niet verroest. Dit is een natuurlijk proces wat enkele maanden kan duren. Meer informatie over het roestproces vind je hier.

cortenstalen wand

De toepassingen van cortenstaal tuinwanden

De wanden van cortenstaal zijn niet alleen erg mooi, maar kunnen ook erg functioneel zijn voor verschillende toepassingen. Zo zijn deze wanden perfect te gebruiken als erfafscheiding aan de rand van je tuin of zijpad. Dankzij de verschillende maten kan je perfect afstemmen hoe hoog de afscheiding moet worden zodat je wat meer privacy en rust terug krijgt.

Wanneer je graag vaak in de tuin zit maar veel last hebt van de wind, kunnen deze cortenstalen wanden een perfecte oplossing zijn. Houd er wel rekening mee dat je ze natuurlijk wel goed bevestigd aan de grond.

Tevens kunnen er met de wanden nog meer creatieve toepassingen bedacht worden, zoals de wanden voorzien van verlichting. Mede omdat de wanden hol zijn van binnen en de dikte van het cortenstaal slechts 2mm dik is, is dit goed te realiseren. Heb jij een leuke/mooie toepassing gecreëerd met onze wanden? Stuur dan een foto naar ons op en ontvang gratis een Tony Chocolonely reep!

Bekijk hier alle cortenstalen wanden