Cortenstaal: alle voordelen op een rij

Een cortenstaal plantenbak ziet er niet alleen prachtig uit, maar heeft ook allerlei voordelen. Benieuwd naar deze voordelen? Lees dan snel verder want we hebben ze voor jou op een rij gezet! Wil je graag onze cortenstalen plantenbakken bekijken? Je vindt hier one vierkante plantenbakken, rechthoekige plantenbakken en ronde plantenbakken.

1. Corten is supersterk

Cortenstaal is een metaallegering, bestaande uit ijzer waaraan koper, fosfor, silicium, nikkel en chroom zijn toegevoegd. Het materiaal is in 1932 ontdekt en heet COR-TEN vanwege de unieke eigenschappen. COR betekent corrosion resistent, oftewel corrosiebestendig. TEN staat voor tensile strength, oftewel treksterkte. Het is net zo sterk als roestvast staal en heeft een roestbruine kleur. De roestkleurige en zeer dichte oxidehuid ontstaat na enkele maanden in de buitenlucht en schermt het materiaal af van zuurstof, waardoor de oxidatie langzaam verloopt. Cortenstaal wordt veel toegepast in de buitenlucht, omdat er geen onderhoud nodig is. Wist je dat er al gebouwen en bruggen van cortenstaal zijn gebouwd?

2. Altijd een unieke plantenbak

Wanneer een cortenstaal plantenbak voor het eerst bij jou arriveert, dan ziet deze bak er anders uit dan over anderhalf jaar. In eerste instantie is de bak staalkleurig. Tijdens het proces van roesten kleurt het materiaal langzaam naar oranjebruin. Het weer, de luchtvochtigheid, de plaats waar de bak staat: het heeft allemaal invloed op hoe de bak eruit gaat zien. Dit betekent dat jij een unieke plantenbak krijgt. Niet één cortenstaal plantenbak ziet er namelijk hetzelfde uit.

3. Cortenstaal is vorstbestendig

Cortenstaal plantenbakken zijn onverwoestbaar. Dit mag ook wel, want het zijn vrij zware plantenbakken. Gelukkig kun je ze na plaatsing lekker laten staan, want ze zijn vorstbestendig. Cortenstaal neemt namelijk geen water of vocht op.

4. De Cortenstalen plantenbakken zijn er in verschillende vormen

De cortenstaal plantenbakken hebben verschillende formaten: vierkant, rechthoekig of rond. Maar daar stopt het niet. Want er zijn ook kantopsluitingen, sokkels en trappen van cortenstaal.

5. De trend van dit moment

De industriële stijl is momenteel helemaal in. Cortenstaal past prima binnen deze stijl. Maak de tuin van uw dromen.

De mooiste cortenstalen producten shop je hier!

Wil je ook graag een cortenstalen plantenbak in je tuin, of liever een kantopsluiting of tuintrap? Klik op een van de categorieën hieronder en bekijk ons aanbod! 

Vierkante plantenbakken Ronde plantenbakken Kantopsluitingen Tuintrappen