Veel gestelde vragen aan Cortenstaalplantenbak.nl

Plantenbakken

 1. Worden de plantenbakken geroest geleverd?

  De plantenbakken worden ongeroest geleverd. Het oxidatieproces duurt ca. 4-6 maanden.

 2. Kan het oxidatieproces versneld worden?

  Het oxidatieproces kan u enigszins versnellen door ze af en toe in te spuiten met bijvoorbeeld een plantspuit met een zout-watermengsel. 

 3. Zitten er afwateringsgaten in de plantenbakken?

  Ja, er zitten afwateringsgaten in de bodem. De randen van de plantenbak raken de grond, de rest van de bodem komt iets van de grond af zodat het water makkelijk kan weglopen.

 4. Geeft het roest af op mijn terras?

  Tijdens het oxidatieproces geeft het roest af. Het is dan ook verstandig iets onder de plantenbakken te zetten. Als de plantenbak volledig geroest is zal hij niet meer afgeven.

 5. Wat is de dikte van het cortenstaal?

  Standaard gebruiken wij 2 mm dik staal, dat is dik genoeg, maar als u dikker staal wilt is dat ook mogelijk tegen betaling van een toeslag.

 6. Zijn de plantenbakken ergens te bezichtigen?

  Wij hebben op ons kantooradres in Alblasserdam een voorbeeld plantenbak staan van 40x40x40 cm, maar deze staat binnen en is dus te bezichtigen met blanco staal. Op afspraak kan de plantenbak bezichtigd worden.

Kantopsluitingen

 1. De pakketten van de kantopsluitingen worden verkocht per 10 of 25 stuks van 2,5 meter kantopsluitingen. Kunnen er ook minder besteld worden?

  Helaas worden de kantopsluitingen aangeboden in vaste pakketten, daarom is het niet mogelijk om minder stuks te bestellen.

 2. Kunnen de kantopsluitingen gebogen worden?

  De rechte kantopsluitingen (dus gezet niet) van 2 mm dik kunnen gebogen worden.

Sokkels

 1. Hoe veel kilo kan de sokkel dragen?

  Ca. 200 kg.

Trappen

 1. Kunnen de trappen glad worden in de winter/ of als er water op ligt?

  Ja.

Heeft u vragen over onze producten stel deze gerust via onze klantenservice op telefoonnummer 078-69 90172 of via email info@cortenstaalplantenbak.nl. Als er veel dezelfde vragen binnen komen dan zullen wij deze hier vermelden.

Wacht a.u.b.

Slava Yurthev Copyright