5 voordelen van een cortenstalen tuinhaard

5 voordelen van een cortenstalen tuinhaard

minuten lezen

Een tuinhaard van cortenstaal geeft warmte en sfeer op je terras of elder in je tuin. Kom tot rust in je eigen tuin en maak het gezellig. Met een eigen terrashaard geniet je niet alleen overdag, maar ook ’s-avonds van het buitenleven. Ook als het wat kouder wordt buiten heb je je eigen gezellige cortenstalen tuinkachel snel bij de hand en verleng je hiermee het tuinseizoen. Tuinhaarden van cortenstaal hebben 5 voordelen. Welke dat zijn, vind je hieronder.

Cortenstaal is duurzaam

Cortenstaal is een sterk en duurzaam materiaal welke zeer geschikt is voor buitengebruik. Deze staalsoort heeft de eigenschap een mooie roestbruine kleur te vormen. Deze roest beschermt het staal juist tegen verdere corrosie. De sterkte van cortenstaal is vergelijkbaar met RVS. Hierdoor zie je dat vele gebouwen, bruggen en kunstwerken worden gemaakt van cortenstaal. Jouw cortenstalen tuinhaard zal onverwoestbaar zijn en zal je vele avonden plezier geven als je gezellig om het vuur zit met een hapje en een drankje!

Een cortenstalen tuinhaard is onderhoudsvrij

Een groot voordeel van een cortenstalen tuinhaard is dat deze 100% onderhoudsvrij is. Cortenstaal wordt ook wel weervast staal genoemd. Je kunt de haard het gehele jaar buiten laten staan en hebt er verder geen omkijken naar.

De natuurlijke uitstraling van cortenstaal

Na ongeveer 4 tot 6 maanden zal de cortenstalen haard zijn unieke bruine kleur hebben gevromd (sneller als je de Degreaser + Rust Accelerator spray gebruikt). Deze unieke en natuurlijke roodbruine kleur biedt extra weerstand tegen roestvorming. Afhankelijk van de plaats van de haard en de hoeveelheid zon/regen kan de kleurdiepte nog iets veranderen. Het materiaal wordt ook veel in de bouw gebruikt, voor straatmeubilair en diverse toepassingen in de tuin zoals cortenstalen kantopsluitingen en cortenstalen plantenbakken. Cortenstaal kun je onbehandeld gebruiken en is niet zo zwaar. In tegenstelling tot gecoate haarden waar de lak af kan branden, blijft corstenstaal de mooie warme bruine roestachtige kleur behouden. 

Ruime keuze uit diverse cortenstalen tuinhaarden

Tuinhaarden van cortenstaal zijn leverbaar in meerdere modellen, voor ieder wat wils:

Een cortenstalen tuinhaard met ingebouwde houtopslag
Tuinhaarden met houtopslag zijn handig voor de echte stookliefhebber. Zo hoef je nooit ver te lopen om het vuur aan te houden. Let er wel op dat je droog hout stookt. Vochtig hout brand slecht en geeft knetterende vonkjes. Kies je voor een cortenstalen tuinhaard zonder houtopslag? Dan kun je een houtopslag ook los bijbestellen.

Bekijk hier alle cortenstalen tuinhaarden met ingebouwde houtopslag

Met BBQ-rooster
Voor de echte BBQ-liefhebber is er de Pinacate tuinhaard. Deze is leverbaar met een barbecuerooster. Deze tuinhaard-bbq is ideaal als je na de barbecue nog gezellig wat wilt blijven drinken bij het vuur. Daarnaast beschikt de Pinacate tuinhaard over wieltjes zodat deze gemakkelijk te verplaatsen is.

Strak of organisch
Houd je van een strakke design vorm of meer van ronde organische modellen? De cortenstaal haarden zijn verkrijgbaar in diverse vormen.

Bayo tuinhaard cortenstaal

Bekijk hier alle cortenstalen tuinhaarden

Cortenstalen tuinhaarden zijn trendy

Een cortenstalen tuinhaard past helemaal bij de moderne trendy look met loungesets en buitenkeukens. Echter, niet iedereen heeft een groot terras of een grote tuin. Ook juist voor mensen met een klein terras of kleine tuin is de terrashaard bijzonder geschikt. Kies dan voor een wat slanker model. Met z’n tweetjes voor de haard, of juist met z’n allen rondom het vuur, de sfeer maak je toch zelf.

De beste en veiligste plek voor een haard is meestal op het terras. Kies voor een vlakke ondergrond van steen. Plaats de haard bij voorkeur niet op een houten vloer of vlonder.

Delen
  • 0
Vergelijk productenVerwijder alle producten
    U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Categorieën
Alle plantenbakkenVierkante plantenbakRechthoekige plantenbakRonde plantenbakMaatwerk plantenbakBorderrandenOverige productenInformatie en tipsMerkenOver onsBlogKlantenserviceMijn account