5 x wat te doen met een (cortenstalen) sokkel

5 x wat te doen met een (cortenstalen) sokkel

minuten lezen

Een sokkel is een zuil, vaak in vierkante/rechthoekige vorm die wordt gebruikt om iets beter zichtbaar te maken. Vroeger werd er dan vooral een beeld op geplaatst, maar tegenwoordig kun je er veel meer leuke dingen zichtbaar maken in de tuin. Ben je benieuwd wat je allemaal met een sokkel kunt doen en hoe je deze mooi kunt plaatsen in je tuin? Lees dan snel verder! 

Sokkels zijn te verkrijgen in diverse materialen. Wij zijn helemaal fan van cortenstalen sokkels en zullen op deze pagina toelichten wat je hiermee kunt doen. Een cortenstalen sokkel kun je plaatsen als centraal object in de tuin zonder beeld of iets anders, maar je kunt ze ook bij de entree plaatsen. Daarnaast kun je met een sokkel goed symmetrie mee aanbrengen in je tuin. Hieronder lichten we de 5 leukste ideeën uit om een cortenstalen sokkel te verwerken in de tuin.

Plaats een cortenstalen vuurschaal op een sokkel

Een vuurschaal van cortenstaal zorgt voor meer gezelligheid in de tuin. Een brandend vuurtje geeft een gezellig aangezicht. Door hem op een sokkel te plaatsen wordt het vuur beter zichtbaar en steekt hij uit boven andere elementen in de tuin. Je kunt hiermee ook een soort van staand kampvuur creëren. Dit doet het altijd goed op verjaardagen of andere feestjes. In ons assortiment vindt je dichte sokkels, maar ook U-vormige (open) sokkels. Het geeft een leuk gezicht om in de opening hout te plaatsen. Handig en sfeervol tegelijk! 

Bekijk hier alle cortenstalen vuurschalen

Ga voor de sfeer van een vuurzuil

Tegenwoordig kennen we natuurlijk de vuurtafel wel in verschillende vormen en maten. Zo zijn er vele vuurtafels in lage modellen, perfect voor bij de loungeset in de tuin. Ook zijn er vuurtafels te verkrijgen als eettafel model of als bar. Ben je al in bezit van een vuurschaal? Dan kun je deze zoals hierboven genoemd op de sokkel plaatsen. Wil je liever een vuurzuil bestaande uit 1 element? Bekijk dan onze kant en klare vuurzuilen.

Bekijk hier alle vuurzuilen

sokkels/vuurzuilen

Of kies voor een cortenstalen gelbrander

Wil je de gezelligheid van vuur in je tuin, bijvoorbeeld bij de entree, maar wil je er niet steeds hout op moet leggen of het vuur in de gaten houden? Dan is de gelbrander een goede oplossing! De Burni Foc is bijvoorbeeld zo’n gelbrander. De brander kan gevuld worden met lampenolie. Laat de lont van de schaal goed in de olie drenken. Steek de lont aan en je kunt tot wel 12 uur genieten van een mooi vuurtje op je terras.

Plaats een Terrazzo beeld op een sokkel

Van oorsprong werden de sokkels/zuilen gebruikt voor beelden beter zichtbaar te maken. In de tuin kun je dat natuurlijk ook doen, bijvoorbeeld met een mooi buddha beeld of een engeltje etc. Of bekijk onze Terrazo beelden. Deze beelden zijn gemaakt van gebroken natuursteen. Dit zijn granietkorrels en marmer welke aan elkaar worden gebonden met cement, water en kleurstoffen. Deze beelden zijn te verkrijgen in diverse abstracte en moderne vormen.

Bekijk hier alle Terrazzo beelden

Help de vogeltjes en andere dieren de winter door met een waterschaal

Wanneer het droog is in de zomer of wanneer het water bevroren is in de winter, kun je kleine dieren zoals vogeltjes de winter door helpen dankzij een waterschaal. Wanneer je deze plaatst op een sokkel, zijn de kleine dieren beter beschermd tegen katten. Daarnaast staat een waterschaal prachtig op een hoge sokkel. Je creëert en een duurzame tuin mee. 

Bekijk hier alle cortenstalen waterschalen 

Delen
  • 0
Vergelijk productenVerwijder alle producten
    U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Categorieën
Alle plantenbakkenVierkante plantenbakRechthoekige plantenbakRonde plantenbakMaatwerk plantenbakBorderrandenOverige productenInformatie en tipsMerkenOver onsBlogKlantenserviceMijn account