Diversen grondelementen scheiden met een kantopsluiting

Diversen grondelementen scheiden met een kantopsluiting

minuten lezen

Cortenstaal is al een tijdje populair in zowel landelijke als moderne tuinen. Je ziet het terug in de mooiste buitenhaardenmuren of kasten voor houtopslag. En dat is niet zo gek dat cortenstaal zo populair is, want het roestige materiaal is ijzersterk, mooi om te zien en goed te combineren met planten en andere natuurlijke materialen als natuursteen en beton. Ook zijn er kantopsluitingen verkrijgbaar van cortenstaal. Benieuwd wat je hiermee kunt doen en wanneer dit handig is om in de tuin te plaatsen? Lees dan snel verder! 

kantopsluiting gezet 

Wanneer pas je een kantopsluiting toe?

Met de afscheidingsranden van cortenstaal geef je zelf vorm aan je tuin. De kantopsluitingen van 10 en 15 cm zijn perfect voor langs de randen van paden, borders of het gras. Met de hoogte van 28 cm breng je eenvoudig hoogteverschil aan in je tuin en creëer je jouw eigen cortenstalen plantenbak op maat zonder bodem. Door bijvoorbeeld het gazon van de bestrating te scheiden krijg je niet alleen mooie strakke lijnen in de tuin maar zorg je er ook voor dat je het gazon niet steeds hoeft af te steken. Je kunt kiezen tussen een rechte kantopsluiting van cortenstaal of de gezette kantopsluiting Deze heeft een rand bovenop van 3 cm. Je kan kiezen wat je mooi vindt.

Bekijk de cortenstalen kantopsluitingen

Grond doorsnede

Het zelf plaatsen van een kantopsluiting

Als je een kantopsluitingen zelf gaat plaatsen is het verstandig om eerst de plaats waar je de kantopsluitingen wilt plaatsen te markeren. Dit kun je doen met paaltjes en draad. Daarna maak je met een spade een sleuf in de grond. Verwijder de wortels, graspollen en andere obstakels die in de grond in de weg kunnen zitten.

 

Vervolgens zet je de cortenstalen platen in de sleuf. Sla de platen met een hamer en een stuk hout voorzichtig de grond in en bevestig ze aan de piketpalen. Voor de kantopsluitingen van 10 en 15 cm gebruik je een piketpaal van 40 cm hoog. Voor de kantopsluitingen van 29 cm hoog gebruik je een piketpaal van 60 cm. Je hebt vier palen nodig per kantopsluiting. De kantopsluitingen hebben diverse lengtes en de palen op de hoeken zijn direct de hoekpalen voor de volgende kantopsluiting. Optioneel kun je de gaten alvast laten voorboren. Bekijk de montage opties bij de kantopsluitingen.

Tuintrappen

Andere toepassingen van cortenstaal

Omdat cortenstaal zo sterk is, is het ook prachtig materiaal voor een trap. Zo geef je je tuin een mooie robuuste en moderne uitstraling. De trappen zijn kant en klaar en plaats je makkelijk zelf in je tuin. Bijvoorbeeld om de hoogte te overbruggen tussen je terras en een lager gedeelte in de tuin. Een ondergrond is hiervoor niet direct nodig. De trappen zijn zelfdragend. Als je het mooi vind kun je ook de zijkanten dicht maken met een strook cortenstaal of een cortenstalen plantenbak. In de loop van de tijd zal de trap een mooie roestbruine kleur gaan vormen. De roest beschermt het staal tegen verdere corrosie. De trappen zijn verkrijgbaar in diverse maten. van 2 t/m 10 traptreden en van 100 t/m 300 cm breed.

 

Daarnaast zijn er ook losse brievenbussen in cortenstaal verkrijgbaar. Deze kun je bijvoorbeeld plaatsen op je bedrijventerrein of aan het begin van je tuin. Wil je meer privacy creëren in je tuin? Kies dan voor een cortenstalen muur of sfeerpanelen. Deze zijn eenvoudig te plaatsen en je hebt er direct plezier van! In de zomer genieten van meer water in je tuin of juist vogeltjes helpen in de winter? Plaats dan een cortenstalen waterschaal of watertafel in je tuin.

 

Bekijk hier alle cortenstalen tuinproducten

Delen
  • 0
Vergelijk productenVerwijder alle producten
    U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Categorieën
Alle plantenbakkenVierkante plantenbakRechthoekige plantenbakRonde plantenbakMaatwerk plantenbakBorderrandenOverige productenInformatie en tipsMerkenOver onsBlogKlantenserviceMijn account