Inspiratie: ideeën voor een industriële tuin

Inspiratie: ideeën voor een industriële tuin

minuten lezen

Zodra de temperatuur boven de 15 graden uittorent en de eerste zonnestralen doorkomen ruiken we onze kans om van binnen naar buiten te verhuizen. Daarom moet onze tuin alsmaar comfortabeler worden en steeds meer op een echte huiskamer gaan lijken. Dit doen we niet alleen met een lekkere loungebank en een sfeervolle tuinhaard, maar ook met een weloverwogen inrichting die helemaal past bij ons interieur binnen. Sinds enkele jaren is de industriële woontrend ontzettend populair en nu bij begint ook de industriële tuin aanzien te krijgen. Wil je ideeën voor een industriële tuin opdoen? Lees dan snel verder.

Voordelen van een industriële tuin 

Industriële meubelen worden gemaakt van stevige- en duurzame materialen, waardoor je een milieubewuste keuze maakt en profiteert van een zeer lange levensduur. Een kwalitatief industrieel meubelstuk kan zelfs ouder worden dan de eigenaar! Bovendien is de industriële stijl tijdloos en kun je het met vrijwel alles combineren. Wil jij of partner een keer iets anders, dan hoef je niet direct alles te vervangen.

Ideeën voor een industriële tuin: gebruik natuurlijke materialen

Met een industriële stijl geef je een rauw randje aan je tuin. Hoe kun je dit effect beter bereiken dan met robuuste, natuurlijke materialen? Voorbeelden van ruwe materialen die perfect passen bij een industriële tuin zijn:

  • Beton
  • Hout
  • Glas
  • Staal

Ideeën voor een industriële tuin: kies de juiste kleuren

Ook kleuren hebben veel invloed op de sfeer en stijl van je tuin. Sobere en rustige kleuren, zoals zwart, bruin, wit en grijstinten geven een stoere industriële uitstraling aan je tuin. Vind je deze neutrale kleuren toch wat saai en wil je meer pit toevoegen? Wissel dan af met een mooie oranje/bruine roestkleur en laat deze met mate terugkomen in je tuin.

Ideeën voor een industriële tuin: stoere accessoires geven een finishing touch 

Last but not least: een van de beste ideeën voor een industriële tuin zijn stoere accessoires. Die maken het geheel af. Maar pas op: less is more. Kies liever voor een paar bijzondere eyecatchers, zoals een terrashaard van zwart gecoat staal en een grote plantenbak van polyesterhout of cortenstaal. Om te voorkomen dat je tuin een kille uitstraling krijgt, is het goed om af te wisselen met houten elementen of een groot, zacht buitenvloerkleed.

Delen
  • 0
Vergelijk productenVerwijder alle producten
    U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Categorieën
Alle plantenbakkenVierkante plantenbakRechthoekige plantenbakRonde plantenbakMaatwerk plantenbakBorderrandenOverige productenInformatie en tipsMerkenOver onsBlogKlantenserviceMijn account