Trend: Cortenstaal in opmars

Trend: Cortenstaal in opmars

minuten lezen

Cortenstaal is 10 jaar geleden geïntroduceerd in tuinland en blijft ongekend populair als materiaal voor allerhande tuinelementen. Tuinafscheidingen, cortenstalen buitenhaarden, decoratieve objecten en cortenstalen plantenbakken. En dat is niet zonder reden want Cortenstaal heeft een schitterende warme tint, is robuust, natuurlijk ogend en herbruikbaar. Het mooie van cortenstaal is dat het materiaal in elke tuin past. Zowel in een moderne tuin, een natuurlijke als een romantische. De eenvoudige en luchtige structuur (het materiaal is niet dik) van het roestige materiaal combineert prachtig met grassen en paars gekleurde planten als lavendel, salvia en aquilegia.  

Chelsea Flower Show, showgarden Tom Stewart

Hoe je cortenstaal kunt toepassing in je tuin

Tom Stewart, een Engelse Landschapsarchitect, heeft een aantal jaren geleden een schitterende tuin aangelegd voor de Chelsea Flower Show in Engeland (een prestigieus tuinevenement). De tuin is een mooie samenstelling van verweerde materialen als roestig ijzer en romantische en weelderige beplanting. Op de foto’s zie je hoe mooi losse plantenbakken van Cortenstaal staan temidden van wuivende grassen of als laag ‘muurtje’ achterin de border. Je ziet dat het groen van de planten en de kleur van de bloemen het Cortenstaal een prachtige zachte uitstraling geeft.

 

Bekijk alle cortenstalen producten zoals plantenbakken, muren en tuintrappen

 

Foto's: Chelsea Flower Show, showgarden Tom Stewart

Chelsea Flower Show, showgarden Tom Stewart

Cortenstaal plantenbakken

Deze mooie plantenbakken kun je ook zelf in je tuin hebben. Op Cortenstaalplantenbak.nl kun je cortenstalen plantenbakken kopen in verschillende afmetingen en uitvoeringen. De plantenbakken hebben een robuuste uitstraling en een mooie randafwerking. Zit de maat die je wilt hebben er niet tussen? Dan kan een cortenstalen plantenbak ook voor je op maat gemaakt worden. Deze plantenbakken zijn onverwoestbaar en vorstbestendig

Bekijk alle maatwerk cortenstalen plantenbakken

 

Het is ook mogelijk om wielen onder de plantenbak te plaatsen. De plantenbak kun je dan verplaatsen van de ene hoek van de tuin naar de andere. De wielen zitten verzonken onder de plantenbak en zijn hierdoor nauwelijks zichtbaar. Het monteren van wielen is standaard mogelijk tot een maat van 80x80 cm. Wil je dit toch bij een grotere bak, neem dan even contact met ons op voor een prijsopgave en de mogelijkheden.

 

De opvallende bruine roestkleur van cortenstaal ontstaat wanneer je het staal aan de buitenlucht blootstelt. Het materiaal gaat dan oxideren. De gevormde patinalaag beschermt het materiaal binnenin, waardoor het een zeer duurzaam en exclusief materiaal wordt.

 

Ben je toch op zoek naar een plantenbak met een andere uitstraling? Kijk dan ook eens bij de polyester plantenbakken of hardhouten plantenbakken. De plantenbakken van hout hebben net als het cortenstaal een mooie natuurlijke uitstraling. De bakken van polyester zijn weer ideaal omdat ze vrijwel onderhoudsvrij zijn en je ze helemaal naar eigen wens kunt samenstellen.

Delen
  • 0
Vergelijk productenVerwijder alle producten
    U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Categorieën
Alle plantenbakkenVierkante plantenbakRechthoekige plantenbakRonde plantenbakMaatwerk plantenbakBorderrandenOverige productenInformatie en tipsMerkenOver onsBlogKlantenserviceMijn account