Tuintrends 2019

Tuintrends 2019

minuten lezen

Terwijl we 2018 nog maar net achter ons hebben gelaten, houden we ons nu al druk bezig met de tuintrends van 2019. Om jou te voorzien van alle ins & outs, delen we in dit artikel welke ontwikkelingen er zijn en welke kleuren en materialen je dit jaar veel gaat zien. Lees snel verder en laat je inspireren.

 

Tuintrend 1: industriële look

De tuin begint steeds meer een tweede huiskamer voor ons te worden. We beleven er lange zomeravonden met vrienden en familie en pakken er een moment van ontspanning na een drukke werkdag. Omdat we van de tuin een gezellige leefplek willen maken, trekken we de stijl van ons interieur steeds vaker door naar buiten. Dit geldt ook in 2019, waarbij vooral de industriële look centraal staat. In zowel tuinmeubelen als vuurtafels wordt steeds vaker aluminium verwerkt. Vooral zwart aluminium is erg populair en wordt veel gecombineerd met hout.

Bekijk hier al onze industriële vuurtafels!

 

Tuintrend 2: het gebruik van cortenstaal

Naast aluminium zie je in 2019 ook steeds meer cortenstaal voor in de tuin. Van dit mooie en sterke materiaal zijn er al plantenbakkenkantopsluitingenbrievenbussen en tuinhaarden verkrijgbaar. Het bijzondere aan cortenstaal is de prachtige roestkleur die in iedere tuin tot zijn recht komt. Daarnaast is cortenstaal corrosiebestendig, waardoor het ook nog eens goed bestand is tegen alle weersinvloeden.


Leuk om te weten: het weer, de luchtvochtigheid en de plaats hebben allemaal invloed op hoe het product van cortenstaal eruit gaat zien. Dit betekent dat je altijd iets unieks in je tuin krijgt. Meer weten over cortenstaal? Lees dan Cortenstaal in opmars.

 

Tuintrend 3: verkoeling

De derde tuintrend van 2019 heeft te maken met de lange, warme zomer die we achter de rug hebben en de klimaatveranderingen. Doordat het steeds warmer wordt in Nederland is er steeds meer behoefte aan verkoeling. Daarom zien we buitendouches, plunge pools en overkappingen steeds vaker terug op het wensenlijstje. Voor overkappingen geldt overigens, dat je er altijd profijt van hebt. Niet alleen wanneer je even uit de zon wilt, maar ook wanneer je droog of uit de wind wilt zitten.

Bekijk hier al onze verkoelende overkappingen

 

Tuintrend 4: planten die goed tegen droogte kunnen 

Een ander gevolg van de klimaatverandering, is dat we in 2019 ook beter gaan nadenken over de keuze van planten in onze tuin. We zullen sneller kiezen voor planten die goed tegen droogte kunnen en minder eisen stellen aan de bodem. We willen er immers zo lang mogelijk plezier van hebben.
 

Tuinplanten die goed tegen de droogte kunnen:

  • De blauwe kogeldistel (zie foto)
  • Gipskruid
  • Mexicaans madeliefjes
  • Baardiris
Delen
  • 0
Vergelijk productenVerwijder alle producten
    U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Categorieën
Alle plantenbakkenVierkante plantenbakRechthoekige plantenbakRonde plantenbakMaatwerk plantenbakBorderrandenOverige productenInformatie en tipsMerkenOver onsBlogKlantenserviceMijn account