In het najaar genieten van een gezellig vuurtje? Onze nieuwe ‘Fuego’ vuurtafels van Enjoyfires zijn nu extra scherp geprijsd. Wees er snel bij, voordat de actie afloopt.

Heb jij tijdens deze superzomer ook zo van je tuin genoten? Misschien heb je wel iedere week de barbecue aangezet of tot in de late uurtjes geborreld op je terras. Grote kans dat je er nu van baalt dat de herfst toch echt in aantocht is. Gelukkig is er goed nieuws! Het hoeft nog niet voorbij te zijn. Met deze tips houd je het zomergevoel nog even vast en geniet je ook in het najaar van de tuin.

Laat je tuin stralen met kleurrijke herfstplanten

SnoeienZorg er allereerst voor dat je tuin er (weer) uitnodigend gaat uitzien en vervang alle uitgedroogde bloemen en planten door planten die zich in het najaar van hun beste kant laten zien. Najaarsbloeiers zoals de skimmia, de aster, de anemoon en de dahlia, zorgen voor een prachtig kleurenpalet en brengen jouw tuin weer tot leven.

 

Zoek je goede plantenbakken voor jouw herfstplanten? Dan kun je kiezen uit vele materialen, zoals polyester plantenbakken, houten plantenbakken, verzinkt stalen plantenbakken, cortenstalen plantenbakken of kleine betonnen plantenbakken.

In het najaar is het tijd om te oogsten!

Heb jij een fruitboom- of struik in je tuin? Lucky you! Dan is de kans groot dat je eindelijk mag oogsten. In september en oktober zijn de meeste appels en peren klaar om geplukt te worden, maar ook de bramen en zwarte bessen. Zo kun je eindelijk die lekkere appeltaart maken met appels uit eigen tuin of een paar potten bramenjam. Dat wordt smullen!

Creëer een droge plek in je tuin

Warm vuurtje

Helaas kan het in het najaar stevig plenzen. Niemand die dan in zijn tuin gaat zitten. Zonde: want zeker in september en begin oktober kunnen de temperaturen nog erg aangenaam zijn. Om ook in het najaar optimaal van je tuin te kunnen genieten, is het creëren van een warme, droge plek in je tuin daarom een heuse aanrader! Met een terrasoverkapping blijf je lekker droog en hoef je niet binnen te gaan zitten wanneer het buiten nog aangenaam is.

Met een warm vuurtje, kun je ook in de herfst buiten blijven zitten

Zakt de temperatuur tot graadje brrrr? Met een mooie tuinhaard of vuurtafel, maak je in no time korte metten met het gure weer en tover je je tuin om tot heerlijke loungeplek. Knusse avondjes en middagen gegarandeerd! Nestel je samen met je partner rondom het sfeervolle haardvuur of trommel gezellig vrienden en familie op. Met een warm vuurtje in de tuin, kun je zeker tot november van jouw tuin genieten!

 

Wil jij ook een haard in de tuin, maar weet je nog niet welke? Vergelijk dan de verschillende haarden om te kijken welke bij jou past.