Kantopsluitingen

Kantopsluitingen

Het is belangrijk om bestrating op te sluiten om zo te voorkomen dat je straatwerk door gebruiksdruk langzaam wordt weggedrukt. Met cortenstalen opsluitbanden kun je het gazon, borders, terras, perk, vijver en bestratingen duurzaam van elkaar te scheiden. Daarnaast voorkom je uitbreken of verzakkingen. Of gebruik ze voor accenten tussen het groen en creatieve oplossingen om hoogteverschillen weg te werken. De kantopsluitingen worden verkocht in pakket van 6, 10 of 25 stuks.

Lees meer
Van laag naar hoog sorteren Van hoog naar laag sorteren

Cortenstalen kantopsluitingen

Ons assortiment kantopsluitingen bestaat twee soorten cortenstalen opsluitbanden. Recht en gezet. De kantopsluitingen 'gezet' hebben een omgezette rand aan de bovenkant. Optioneel is ook de kantopsluiting geplet beschikbaar. Bij interesse kun je ons altijd je aanvraag sturen. De kantopsluitingen zijn verkrijgbaar in drie hoogte maten: 10, 15, 20, 29 en 39 cm. En ze zijn verkrijgbaar in 2 mm dik cortenstaal of 3 mm dik cortenstaal.

Gebruikstoepassing

Met een kantopsluiting kun je een verschil maken tussen borders en of paden of creëer je een leuk speels effect in je gazon door bepaalde delen van de tuin iets hoger te plaatsen. Daarnaast kun je het uitbreken of verzakken van straatwerk voorkomen. De opsluitbanden zijn vorstbestendig, omdat ze geen water of vocht opnemen. 

Montage

Je kunt ervoor kiezen om de kantopsluitingen te bevestigen aan piketpalen. Voor het plaatsen van kantopsluitingen kun je gebruik maken van piketpalen. Voor de kantopsluitingen van 250 cm geldt dat er 4 palen per kantopsluiting nodig zijn. Twee palen dienen op de hoeken geplaatst te worden en vormen direct de hoekpalen voor de volgende kantopsluiting. Deze palen kun je bij de kantopsluitingen per 25 stuks bestellen. Indien gewenst kun je alvast gaten laten boren in de kantopsluitingen op de plekken waar de palen komen.

Cortenstaal

De kantopsluitingen zijn gemaakt van CorTen staal. Dit staal heeft als eigenschap een mooie roestbruine kleur te vormen. Dit roest beschermt het staal tegen verdere corrosie. De sterkte van CorTen staal is vergelijkbaar met RVS. Vele gebouwen, bruggen en kunstwerken worden gemaakt van CorTen staal.

Meer mogelijkheden

Wil je bijvoorbeeld een hoogte in je tuin overbruggen? Bekijk dan ook eens onze cortenstalen tuintrappen.

Wacht a.u.b.